avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzator la I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzator la I.I.

Detin o intreprindere individuala prin care desfasor comert cu amanuntul si nu am salariati. Poate si sotul sa vanda in acel magazin? In ce conditii? Ce lege reglementeaza acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 17:15, 22 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale este reglementata de Ordonanta de Urgenta 44/2008.

Conform art. 24 al OUG 44/2008 Art. 24 - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.

Puteti deci sa il angajti pe sotul dvs. ca dvs, ca intreprindere individuala, ori poate sa isi deschida si dansul o II ori sa devina PFA si sa colaborati. Nu e recomandat sa va ajute fara acte (poate fi considerata munca la negru)

Cititi si Ordonanta si Codul Muncii inainte de a actiona in vreun fel.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa/intreprindere individuala: sotul care isi ajuta sotia trebuie sa aiba contract de munca? mihaelatanasactb mihaelatanasactb La o intreprindere individuala pe numele sotiei (magazin alimentar), trebuie sa i se faca contract de munca si sotului, care mai vinde si el cand sotia nu ... (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)