avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangere penala contra presedintelui asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangere penala contra presedintelui asociatiei de proprietari ptr abuz in functie

Locuiesc cu chirie de 15 ani intr-un ap alaturi de cei 3 copii si tatal meu paralizat de peste 10 ani.

In tot acest timp banii ptr cheltuielile de intretinere au fost dati proprietarului care achita personal la asociatie cotele de intretinere, de teama sa nu aiba necazuri.

Proprietarul ap a fost executat silit (probabil ptr vreo ipoteca neachitata ), acest ap. fiind vandut la licitatie.Ca urmare noul proprietar ne-a obligat sa eliberam casa.
Am inchiriat un ap la periferia orasului si am mutat lucrurile la noua adresa,facand pe alocuri si reparatiile necesare in vederea mutarii. Evident , totul cere timp.

Firesc, ultimul mutat urma sa fie tatal meu , dupa terminarea amenajarilor.

In ultima perioada , din cauza problemelor proprietarul nu a mai platit la intretinere, desi eu , ca si chirias , i-am achitat sumele afisate.
Apartamentul a inceput sa inregistreze restante la intretinere si presedintele asociatiei suparat de faptul ca nu a stiut nimic de executarea silita ca sa-si recupereze datoria direct de la executor a hotarat sa se razbune.
A chemat politia sub pretextul ca o persoana este sechestrata in casa.Politia a venit , au spart usa metalica si s-a dovedit ca a fost o minciuna caci l-au gasit pe tatal meu cu mancare, radio deschis si a confirmat ca astepta mutarea la noua adresa, iar noaptea dormeam impreuna.

Politia nu a dat nici o amenda , nici noua , nici asociatiei. Dar usa metalica este distrusa si noul proprietar imi cere sa o inlocuiesc.

Am cerut presedintelui procesul verbal intocmit de politie dar acesta refuza sa -mi dea o copie dupa el.A venit si vechiul proprietar sa solicite o copie dupa procesul verbal dar a primit acelasi refuz.

Intrebari

1 Este presedintele obligat sa-mi dea o copie dupa procesul verbal intocmit de politie?

2 Pot face plangere penala ptr abuz in functie a presedintelui asociatiei ?

3 Este legal sa cer presedintelui ( asociatiei ) sa imi inlocuiasca usa distrusa intrucat motivul invocat ptr spargerea usii este nereal?

4 Pot cere despagubiri pentru spaima si trauma produsa unei persoane cu handicap?

Cel mai recent răspuns: husseincudop , utilizator 12:40, 23 Ianuarie 2013
Doresc sa fac o precizare suplimentara.
Nu a existat nici o somatie din partea asociatiei ca se doreste intrarea in apartament, asa cum prevede legea 230/2007.Eu, chiriasul am primit un sms sa deschid usa .Ma aflam la celalalt capat al orasului.Am ajuns dupa 3 ore.Prea tarziu , usa era sparta , f urat si legata cu sarma.
Presedintele si administratorul au chemat politia la o ora de la trimiterea sms-lui.Nu a fost incediu sau inundatie care sa justifice intrarea in forta in apartament.
1- Nu exista prevedere legala care sa oblige presedintele de asociatie sa va puna la dispozitie documentul incheiat de politie
Avand in vedere statutul dvs de chirias,aveti dreptul sa solicitati oficial conducerii politiei care a facut verificarea,spargerea usii sa va comunice copie a PV
2-Teoretic, puteti face plangere
Practic ,va trebui sa dovediti temeinic acuza
3-Pretentia inlocuirii usii de acces trebuie sa vina din partea proprietarului spatiului,cu care de altfel asociatia de proprietari detine raporturi prin actul de asociere
4-Teoretic ,puteti formula plangere
Practic,va trebui sa dovediti in conditiile legii ,aspectele si motivele eventualei plangeri
5-In raport de daunele si prejudiciile cauzate la usa de acces,proprietarul este indreptatit a solicita presedintelui de asociatie acoperirea prejudiciului cauzat
Au existat situatii similare,dar in care patrunderea in apartament a fost realizata cu personal calificat care doar a intervenit asupra butucului fara a cauza alte prejudicii la usa.
Ulterior evenimentului ,,proprietarului i-au fost inmanate restul de chei de la butucul nou montat
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Multumesc ptr raspuns.

Proprietarul va solicita inlocuirea usii. Ce sanse are in conditiile in care proprietarul nu este membru al asociatiei de proprietari?
Precizare:

Proprietarul a fost membru al asociatiei de locatari , anterior transformarii in asociatie de proprietari.La data infiintarii asociatiei de proprietari , proprietarul era plecat din tara cu contract de munca , asa ca nu s-a putut inscrie in asociatie.
De ce nu il lasi in pace pe acel proprietar ?. El trebuie sa faca toate demersurile, stie el ce face. Daca nu face ce trebuie... fluiera a paguba.

Alte discuții în legătură

Asociatie de prop. reclamata la politie - de fapt cine raspunde de asociatii? hils hils Eterna problema cu asociatiile de proprietari care se pare ca nu exista posibilitatea de ale pune pe drumul cinstei si corectitudinii. Am citeva intrebari si ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari - probleme acces in imobil mostenit AnaGratiela AnaGratiela Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul unei nepoate de sora dar nu poate avea cheia de la apartament, această fiind la președinta ... (vezi toată discuția)