avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de prop. reclamata la politie - de fapt cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de prop. reclamata la politie - de fapt cine raspunde de asociatii?

Eterna problema cu asociatiile de proprietari care se pare ca nu exista posibilitatea de ale pune pe drumul cinstei si corectitudinii.
Am citeva intrebari si apreciez raspunsurile:
1) Cine raspunde si ancheteaza asociatia de proprietari in cazul in care nu emite chitante, dar incaseaza banii, sicaneaza anumiti proprietari, schimba butucii la usa de la intrearea in apartament in urma inundatiei produse de clientul presedintelui de asociatie si asociatia face procesul verbal al daunelor care este fals, refuza sa predea cheile apartamentului afectat de inundatia nefolosirii corecte ale instalatiilor comune?

Am facut reclamatie la politie, raspunsul a venit cum asteptam sa fie si urmeaza sa duc cazul mai departe spre proces si daca o sa fie nevoie spre alte foruri internationale.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
hils, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea.Florescu , utilizator 00:53, 21 Ianuarie 2020
Daca nu se elibereaza chitante depinde ce face cu banii...

Pe sicanari nu vor raspunde penal.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Cel care percepe cotele individuale de intretinere are obligatia sa elibereze chitante distincte pentru intretinere lunara si pentru fondurile asociatiei de proprietari
Atat timp cat exista dispozitii exprese prin care asociatia de proprietari are obligatia legala sa elibereze documente legale pentru orice suma perceputa,nu se impune sa ajungeti pentru solutionare cu reclamatii la foruri internationale
Daca va confruntati cu reticenta la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Este legal sicanarea proprietarului prin distrugerea apartamentului si prin schimbarea butucului la usa apartamentului si refuzul asociatiei de a preda cheile proprietarului de drept? Nu cred.
Banii au fost folositi pentru plata la negru, pe sub masa a unor servicii.
ynocentta.......Nu vor sub nici o forma sa elibereze chitante distincte si nimeni nu poate face nimic. Nici politia. Acum intrebarea mea este a cui este proprietatea? A mea sau al statului? Situatia este foarte grava si nu este vorba de o chitanta sau neplata intretinerii. Mi-au adus pagube majore in urma unei refularii la bucatarie datorita lipsei intretinerii instalatiilor comune. Au schimbat butucii usii, nu imi dau cheile de la apartament, au pus 3 clienti sa semneze procesul verbal de pagube unde au scris ca numai covorul era umed, bucataria si holul sub apa. Adevarul, din pozele primite si un scurt video, un dormitor distrus, sufrageria, mobila. Vecinul de la nivelul inferior are distrusi toti peretii si tavanul. La mine parchetul in apartament in camerele afectate este total compromis si asociatia nu doreste sa plateasca. Acum procesul verbal facut de asociatia de proprietari este ca al unui delicvent care isi face singur procesul verbal. Situatia este chiar comica.
Cine le da dreptul sa foloseasca deschiderea apartamentului ilegal, sa imi schimbe butucii, sa nu imi predea cheile si nu emit nici o chitanta pentru banii folositi la curatenia aparatmentului efectuat de femeia de serviciu, de firma care a schimbat butucii la usa ilegal, bani care au fost ceruti de la mine si nu am primit nici o chitanta?
Faptul ca asociatia de proprietari este o mare ciudatenie care are o structura dar numai teoretic in practica este situatia ca eu sint chirias la asociatie. Acest fapt nu suna a proprietate si cind asociatia nu se supune nici unei reguli, nu are nici o raspundere si ilegalitatile se extind ingrijorator atunci este timpul ca forurile internationale sa fie semnalate.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
hils, utilizator
Ce a facut asociatia se numeste tulburarea dreptului la proprietate si se reclama la politie. In plus, puteti sa depuneti plangere la politie pentru furtul vechiului butuc de la usa si distrugerea usii, Apoi, pentru ca v-au schimbat butucul si v-au blocat accesul in casa depuneti plangere pentru hartuire si mentionati daunele morale, reaua intentie si intentia de a va umili. Cu plangerile depuse, cereti Politiei sa va transmita un rezultat pentru fiecare ancheta. Cu rezultatele, mergeti in instanta si cereti pedepsirea persoanelor care nu va respecta si acoperirea daunelor provocate. Cine va raspunde ca nu se poate face nimic in respectarea dreptului la proprietate, va minte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala contra presedintelui asociatiei de proprietari ptr abuz in functie husseincudop husseincudop Locuiesc cu chirie de 15 ani intr-un ap alaturi de cei 3 copii si tatal meu paralizat de peste 10 ani. In tot acest timp banii ptr cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Intrare in imobil cu politia andoris andoris buna seara! va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare corecta din punct de vedere juridic in ceea ce priveste urmatoarea problema : Am achizitionat de o luna un ... (vezi toată discuția)