avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru aceleasi creante, executori ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru aceleasi creante, executori judecatoresti diferiti; dublarea sumelor de recuperat

Buna ziua!
Am intalnit urmatoarea situatie: avem un angajat pentru care, in anul 2010, am primit 2 adrese de infiintare a popririi, una pentru un credit pe care nu l-a mai putut plati la timp si al carui titular este, si cealalta adresa pentru un credit la care este garant. Imediat (2010) s-a dispus infiintarea popririi si au inceput retinerile, conform legii. La sfarsitul anului trecut (2012), am primit alte 2 adrese de infiintare ale popririi, de la un alt BEJ, pentru aceleasi creante pentru care am inceput efectuarea retinerilor inca din anul 2010. Ceea ce m-a surprins este faptul ca, intre timp, cuantumul celor 2 creante pentru care s-a cerut infiintarea popririi la sfarsitul lui 2012 aproape s-a dublat, la fel si cheltuielile de executare. Intrebarea mea este urmatoarea: daca pentru recuperarea unei creante s-a inceput executarea silita prin poprire din 2010, daca salariatului i s-au retinut sumele necesare, cum este posibil ca in 2012 creantele respective sa se fi marit atat de mult? Inceperea executarii silite nu intrerupe curgerea dobanzilor penalizatoare si/sau a penalitatilor de intarziere? Cum poate proceda salariatul in aceasta situatie? Daca un alt BEJ preia aceleasi dosare de recuperare a unor creante pentru care s-a inceput executarea silita de catre in 2010 (care cred ca si-a incetat activitatea), acestea nu sunt duse mai departe din punctul in care se gaseau la momentul preluarii? Ce se intampla cu platile efectuate catre primul BEJ (cel care a infiintat poprirea in 2010)? Cine poate dovedi ca banii virati pentru poprirea efectuata de primul executor au fost folositi in scopul pentru care au fost platiti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jacqueline_k , utilizator 08:36, 25 Ianuarie 2013
Primele popriri au fost infiintate de executori judecatoresti sau executori bancari?
Primele popriri au fost infiintate de un executor bancar.
Buna dimineata!
Nu ma poate lamuri nimeni cu privire la situatia de mai sus? L-am contactat pe al doilea executor judecatoresc, dar n-a vrut sa ma lamureasca. Partea urata a problemei este ca societatea a efectuat retineri salariatului pentru cele doua propriri (atat in contul creantei, cat si al cheltuielilor de executare) timp de mai bine de 2 ani de zile si le-a virat conform instructiunilor din adresa de infiintare a popririi. Cu toate acestea, salariatul s-a trezit intr-o situatie mai grea (din punct de vedere financiar) decat situatia initiala, ceea ce nu e corect. S-a mai intalnit cineva cu o situatie asemanatoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Două executări silite, care însumate depășesc 1/2 din venituri. cum pot rezolva această situație? Analincat Analincat Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu in raspuns, am in acest moment 2 popriri una veche de aproape 1 an si una care a fost instituita la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)