avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv munca ramura constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv munca ramura constructii

contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 12 Iunie 2013
Exista incheiat un Acord sectorial privind negocierea si contractarea colectiva in sectorul de constructii 2012-2013

[ link extern ]
este obligatoriu pentru ramura constructii aplicarea acestui acord , privind salarizarea sau se poate porni doar de la salariul minin de 700lei indiferent de ramura fara a se tine cont de indicii de salarizare.putem contesta rezultatul unei licitatii privid manopera ofertantului castigator care este in cuantum de 4,4/ora lei si nu se incadreaza in salariul pe ramura constructii doar la necalificati nu si la calificati , ofertantul nu aplica coeficientii de salarizare?
Ofertantul nu are nicio legatura cu acei coeficientii ...
ofertantul a castigat licitatia cu valoarea manoperei calculata la 4,4*/oralei, nu trebuie sa respecte pentru muncitorii calificati minim 5.29/ora lei respectand noul acord , putem face contestatie folosind acest acord ca temei legal privind salarizarea?
Intr-adevar, problema este a angajatilor acelei societati care a castigat licitatia .. ei vor trebui sa aiba salariile in concordanta cu prevederile acordului sectorial numai daca societatea castigatoare este parte semnatara a acelui acord.

Alte discuții în legătură

Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Legea dialogului social,negociera ccm samir69 samir69 Buna seara,va rog respectuos sa-mi raspundeti la o mica intrebare.Daca dupa declansarea negocierii CCM la nivel de unitate ,in prima sedinta avuta un sindicat ... (vezi toată discuția)