avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv munca ramura constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv munca ramura constructii

contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 12 Iunie 2013
freeelis a scris:

Acordul sectorial de care vorbiti este aplicabil numai daca societatea este parte semnatara la acesta.


Nu este parte semnatara. A luat lucrarea de la parte semnatara (in subantrepriza)
Multumesc din suflet!

D-nule Florin Cioca

Asadar prev CCM la nivel de ramura vi se aplica doar daca societatea face parte din organizatia patronala, semnatara a CCM la nivel de ramura.


Nu e vorba de CCM. E in regula.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Herra_, utilizator
@ Herra,

Acordul Sectorial prevede clar cui este aplicabil . Insa si alti angajatori pot adera la acesta. Este prevazuta chiar in continutul acestui acord sectorial.
Da, multumesc. O sa ii propun patronului, dupa ce il citesc.
Dimineata am aflat de existenta acestui acord.
Am fost ocupata cu inchiderile financiare ...Am intrat mai rar pe avocatnet...


Il gasesti aici
[ link extern ]

Uite ce spuneam la art.1 este prevazut:
Art. 1
(1) ACORDUL SECTORIAL reglementeaza raporturile de munca generale dintre angajatori si angajati (conform Legii nr. 62/2011), pentru realizarea obiectului de activitate prevazut in actul constitutiv.
(2) Prevederile prezentului ACORD SECTORIAL sunt aplicabile si produc efecte numai asupra membrilor organizatiilor semnatare, atit de parte patronala cit si de parte sindicala.
Totodata ACORDUL ramine deschis si altor societati care-si desfasoara activitatea in sectorul de constructii-coduri CAEN 41;42;43- conform obiectului de activitate declarat de angajator la inscrierea la Registrul Comertului, cu conditia acceptarii acestora de catre organizatiile semnatare.

(3) Raporturile de munca referitoare la conditiile specifice se reglementeaza prin contractul de munca la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Legea dialogului social,negociera ccm samir69 samir69 Buna seara,va rog respectuos sa-mi raspundeti la o mica intrebare.Daca dupa declansarea negocierii CCM la nivel de unitate ,in prima sedinta avuta un sindicat ... (vezi toată discuția)