avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA URGENT - calcul cifra de afaceri plafon tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

URGENT - calcul cifra de afaceri plafon tva

Buna ziua,

Am o societate cu caen 4773 ( farmacie). As dori sa stiu cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de trecere la TVA. Din cifra de afaceri se scade valoarea echivalenta pentru TVA in cazul in care ar fi fost platitoare de TVA?

Va rog frumos sa.mi da-ti un raspuns cat mai urgent!

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 09:50, 24 Ianuarie 2013
in luna decembrie, pe 31.12.2012, cand au fost intocmite niste facturi catre CNAS.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
maryah_maryah, utilizator
Nu o sa va accepte 010 cu amenda.Urmeaza sa intrati platitor tva incepand cu data de 01.03.2013.Pana atunci veti emite facturi fara tva si in cazul unui control vi se v-a colecta tva pentru facturile emise,dar si veti avea dreptul la deducere la facturile de achizitie.In cazul unui control vi se vor aplica si majorari pt.tva necolectat.Sfatul meu este sa va calculati dvs.acum pt.ian si febr.tva-ul de plata daca este cazul si sa-l platiti evidentiati in contul 635 si decont pentru a evita cumularea unor majorari pana la data controlului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 ec_michell ec_michell Buna ziua, Daca o societate platitoare de TVA care are o cifra de afaceri compusa din operatiuni taxabile cu 19 % si operatiuni scutite cu drept de deducere ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)
Anulare facturi pfa MMX MMX Am o problema de care m-am dumirit astazi dupa sfatul unui contabil. Am un PFA pe norma de venit care a incasat in 2009 mai mult decat trebuia fata de ... (vezi toată discuția)