Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cifra de afaceri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cifra de afaceri

Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva?
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:09, 11 Ianuarie 2019
Plafonul de TVA nu are legatura numai cu conturile de venituri, acesta este constituit cum se precizeaza mai jos (poate sa apara in plafon si contul contabil 419):

Cod Fiscal:

(2) Cifra de afaceri care servește drept referință pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa în situația persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfășurate de o mică întreprindere, a operațiunilor rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operațiuni ar fi fost realizate în România conform art. 297 alin. (4) lit. b), a operațiunilor scutite cu drept de deducere și, dacă nu sunt accesorii activității principale, a operațiunilor scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) și f). Prin excepție, nu se cuprind în cifra de afaceri prevăzută la alin. (1), dacă sunt accesorii activității principale, livrările de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, și livrările de active necorporale, efectuate de persoana impozabilă.

Norme:
(3) La determinarea cifrei de afaceri prevăzute la art. 310 alin. (1) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri încasate sau neîncasate și alte facturi emise înainte de data livrării/prestării pentru operațiunile prevăzute la art. 310 alin. (2) din Codul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva - venituri din activ.independente nicoletapenescu nicoletapenescu Care sint veniturile din activ.indepndente care sint luate in considerare la plafonul de TVA de 300.000 lei. Situatia practica este a unui PFI activitati ... (vezi toată discuția)
Plafonul tva se calculează la profit sau la totalul tranzacțiilor? Mihaela.D Mihaela.D Buna ziua! Plafonul tva se calculeaza la profit sau la totalul tranzacțiilor? (vezi toată discuția)
Baza de calcul la tva ConsultingTrading ConsultingTrading O societate comerciala platitoare de impozit pe venit neinregistrata in scopuri de TVA are venituri pana la 31.01.2017 in suma de 7.000 lei. In luna febr 2017 ... (vezi toată discuția)