avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Casa

Buna ziua ma numesc Ionut,am cateva nelamuriri si de aceea am ales sa ma adresez pe un site de specialitate.Bunicii mei au o casa,si 2 copii(tata si matusa),bunicul a decedat acum 2 ani,bunica vrea sa ii treaca dreptul ei din casa tatalui meu iar tata sa o despagubeasca pe matusa.Problema este ca cu matusa nu ma pot intelege pe cale amiabila.Cum sa procedez am inteles ca este mai usor si mai simplu sa o dau in judecata pe matusa si se rezolva totul mai repede.Inca ceva de adaugat,pe casa bunicului sa facut schimb de rol dupa 89' deci inainte de 89' era casa parintilor mei si casa actuala a parintilor mei era a bunicilor.Dupa 89' sa facut schimb de rol voila cazul de fatza,poate sa ma atace cumva la casa in care sta parintii mei acuma??Astept raspunsuri si daca se poate cam cat am de cheltuit in toata treaba.Multumesc!!!
Dupa parerea mea trebuie sa promovati o actiune de iesire din indiviziune.
Veti plati in functie de valoarea imobilului si se va efectua o expertiza imobiliara.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Francisc Gerber, Avocat
Va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicului decedat.

Se pare ca, copiii acestuia nu se inteleg, deci va trebui sa apelati la instanta de judecata, sa faceti dezbaterea succesorala pe calea unui proces.

Vor intra toate bunurile detinute de bunic; imobilul daca nu se va putea imparti in natura, atunci acesta se va atribui unuia dintre mostenitori,iar acesta va fi obligat la plata unei sulte catre ceilalti mostenitori.

Va costa aproximativ: taxa de timbru (3% din valoarea imobilului) , onorariu expert, onorariu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Drept de intrare in posesia unui imobil bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog a avea disponibilitatea de a-mi raspunde la o intrebare legata de dreptul de intrare in posesia unui imobil.Locuinta este in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea prin indiviziune CTL CTL Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns? Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie ... (vezi toată discuția)