avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator special
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator special

Am fost administratorul statutar al unei societati, functie din care am demisionat, pentru care s-a inceput procedura de insolventa.
Lichidatorul ( cel de-al treilea) numit in urma unor malversatiuni a celorlalti asociati are un comportament abuziv fata de persoana mea, toate notificarile pe care le-am primit de la el se termina cu avertizarea ca in cazul nerespectarii solicitarilor sunt pasibil de pedeapsa cu inchisoarea.
Orice tentativa de a purta un dialog se loveste de atitudinea ostila a acestuia.
Am primit de curand o instiintare prin posta ca am fost numit administrator special, fara a fi prezent la sedinta si fara a fi consultat in aceasta privinta.
Intrebarea mea este daca pot actiona in vreun fel la aceasta numire, cu care nu sunt de acord si pentru care starea mea de sanatate dovedita cu documente medicale pace imposibila acceptarea acestei functii.
Cel mai recent răspuns: Daniela Arhire , Avocat 20:01, 24 Ianuarie 2013
Puteti sa faceti un memoriu si/sau sa contestati hotarirea adunarii asociatilor prin care ati fost numit administrator special. Specificati motivele pentru care nu puteti indeplini aceasta calitate. Adresati aceasta contestatie atit judecatorului sindic cit si administratorului judiciar. In ce priveste avertizarea ca in cazul in care nu dati curs solicitarilor administratorului judiciar puteti savirsi o infractiune a carei pedeapsa este inchisoarea, intr-adevar in legea insolventei 85/2006 sunt prevederi speciale cu privire la aceste aspecte. Totusi, pentru a se ajunge la astfel de pedepse, ar trebui mai intii ca administratorul judiciar sa faca plingere impotriva dumneavoastra, organele de cercetare (politie, parchet) sa va cerceteze si sa ajunga la o concluzie provizorie ca este foarte probabil sa fi savirsit acea infractiune, sa va trimita in judecata, un judecator sa reanalizeze toate dovezile, inclusiv cele depuse de dumneavoastra si, eventual, daca ar ajunge la concluzia ca intr-adevar va faceti vinovat de savirsirea infractiunii, sa va condamne, Cale lunga.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de crima ralucaanda ralucaanda Buna ziua.In data de 15-12-2011 fostul meu prieten m-a asteptat in curtea scolii unde invata sora mea de 11 ani,cu probleme speciale.Eu imi duceam sora la ... (vezi toată discuția)
Cercetat de 2 ori xuser xuser In cazul in care X depune memoriu impotriva politistului Y , iar acesta este cercetat administrativ pt. negligenta/abuz in serviciu si sanctionat cu mustrare ... (vezi toată discuția)