Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, pot sa-mi dau demisia fara preaviz invocand art. 81 al.8 din Codul muncii. Va multumesc.
Nu este nici in defavoarea si nici favoarea uneia dintre parti .. obligatia chiar daca nu este inserata in c.i.m. subzista in baza art.40 alin.2 lit.f C.mun.
:hm:
....obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
De ce s-ar extinde obligatiile angajatorului in afara celor exprimate in mod direct/concret in CIM?
Nu vreau sa minimalizez obligatia angajatorului de-a plati aceste contributii, insa, imi scapa modul in care neplata lor ar aduce angajatul in situatia de-a demisiona fara preaviz.
Se extinde ....daca cititi partea finala a modelului de c.i.m. veti observa ca este stipulat:
N. Dispoziţii finale Prevederile prezentului contract individual de muncă se completează cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/naţional, înregistrat sub nr. ........../........... la Direcţia generală de muncă şi solidaritate socială a judeţului/municipiului ....................... /Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Contract
adriandany
buna ziua lucrez la o firma de paza si securitate .. ei nu si au respectat contractul individual de munca . nau dat salarile se poate trimite o notificare ... (vezi toată discuția)