avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, pot sa-mi dau demisia fara preaviz invocand art. 81 al.8 din Codul muncii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:11, 25 Ianuarie 2013
Nu este nici in defavoarea si nici favoarea uneia dintre parti .. obligatia chiar daca nu este inserata in c.i.m. subzista in baza art.40 alin.2 lit.f C.mun.
:hm:
....obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

De ce s-ar extinde obligatiile angajatorului in afara celor exprimate in mod direct/concret in CIM?
Nu vreau sa minimalizez obligatia angajatorului de-a plati aceste contributii, insa, imi scapa modul in care neplata lor ar aduce angajatul in situatia de-a demisiona fara preaviz.

Se extinde ....daca cititi partea finala a modelului de c.i.m. veti observa ca este stipulat:
N. Dispoziţii finale
Prevederile prezentului contract individual de muncă se completează cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/naţional, înregistrat sub nr. ........../........... la Direcţia generală de muncă şi solidaritate socială a judeţului/municipiului ....................... /Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Mesc.Acum am inteles.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie art. 81, alin 8 Eugen C Eugen C Buna ziua, Daca angajatorul nu a achitat contributiile individuale retinute catre bugetul de stat pot invoca acest motiv pentru a demisiona conform art 81, ... (vezi toată discuția)
Contract adriandany adriandany buna ziua lucrez la o firma de paza si securitate .. ei nu si au respectat contractul individual de munca . nau dat salarile se poate trimite o notificare ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)