avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract

buna ziua lucrez la o firma de paza si securitate .. ei nu si au respectat contractul individual de munca . nau dat salarile se poate trimite o notificare catre firma ca in termen de cateva zile daca nu platesc salariul sa se desfaca contractul de munca daca este un model de notificare sau cerere ceva . X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 2 Octombrie 2016
Puteti demisiona fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun., daca angajatorul nu v-a achitat salariul.

In acest caz, c.i.m. va inceta la data mentionata in cererea de demisie.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Una din obligatiile angajatorului prevazute in art.40 alin.2 C.mun. (lit.c) este sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca. Altfel spus, are obligatia de a va achita salariul.

Incalcarea acestei obligatii de catre angajator , va da dreptul sa demisionati fara preaviz.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz lucianacristina09 lucianacristina09 Buna ziua, Daca vreau sa imi dau demisia fara preaviz, pe motov nerespectarii contractului si anume neacordarea zilelor cuvenite de concediu, ce articol se ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi - nerespectarea oug 114/2018 HunorLaszlo HunorLaszlo Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in functie de inginer constructii civile industriale si agricole. In cazul in care firma la care sunt angajata nu vrea ... (vezi toată discuția)
Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)