avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat in delegatie in localitatea in care are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat in delegatie in localitatea in care are domiciliul

Buna seara.
Un angajat al societatii X cu sediul in Localitatea A are domiciliul in localitatea B. Societatea X are un contract de colaborare de servicii cu societatea Y al carei sediul se afla in localitatea B. Acest contract presupune prezenta unui angajat de-al societatii X in sediul societatii Y. Este considerat acest angajat ca fiind in deplasare in interes de serviciu (diurna + indemnitate de cazare) chiar daca domiciuliu sau este in aceeasi localitate cu firma Y? Mentionez ca distanta intre cele doua localitati depaseste 150km si angajatul primeste o prima ca compensare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 25 Ianuarie 2013
Delegatia nu are nicio legatura cu domiciliul ... legea prevede ca, persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte ...
Va multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca salariatul lucreasa de acasa, atunci locul de munca permanent fiind in aceeasi localitate nu exista indemnitati de deplasare.
Problema noastra apare din cauza interpretarii Articolului 44 din Codul Muncii in privinta duratei maxime in delegatie si citez:
"Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni"
Noi dorim sa nu avem limita, si deci un angajat cu resedinta in aceeasi localitate ni se pare cea mai buna solutie.
Multumesc
Art.44 C.mun. prevede la alin.1 urmatoarele : Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

In cazul dvs, este mai buna solutia modificarii locului de munca .... in loc de sediul social se va trece sediul in care are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna mihaela495 mihaela495 Buna ziua, O SC cu sediul in localitatea X, urmeaza sa execute o lucrare intr-o localitate Y aflata la o distanta de aprox. 100 km fata de localitatea X, ... (vezi toată discuția)
Delegarea angajatilor barta_andras barta_andras Buna ziua, am urmatoarea situatie, firma la care lucrez de putin timp are lucrari de montaj in mai multe localitati din tara. Pentru efectuarea lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog să-mi spuneți dacă în cazul șoferilor care ... mirceaca mirceaca Buna ziua Va rog să-mi spuneți dacă în cazul șoferilor care fac zilnic curse in afara localității se consideră sau nu că aceștia se afla în ... (vezi toată discuția)