avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Va rog să-mi spuneți dacă în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Va rog să-mi spuneți dacă în cazul șoferilor care ...

Buna ziua
Va rog să-mi spuneți dacă în cazul șoferilor care fac zilnic curse in afara localității se consideră sau nu că aceștia se afla în delegație conform art.44 din Codul Muncii? Daca da atunci este necesar ca la fiecare 60 de zile sa le solicit acordul pentru prelungirea delegării? Este corect sa menționez in CIM că locul de munca al acestora este la bordul autovehiculului alocat? Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 19 August 2021
curse in afara localității = in opinia mea, delegare

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Mulțumesc pentru răspuns. Legat de inregistrarea in CIM este corect ca la locul muncii sa menționez că se afla la bordul autovehiculului din dotare?.
Multumesc.
In general, se trece sediul societatii, chiar daca activitatea acestuia presupune anumite deplasari ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Angajat in delegatie in localitatea in care are domiciliul AurelF AurelF Buna seara. Un angajat al societatii X cu sediul in Localitatea A are domiciliul in localitatea B. Societatea X are un contract de colaborare de servicii cu ... (vezi toată discuția)
Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)