avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Linie electrica peste terenul meu. Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Linie electrica peste terenul meu. Intrebare

Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta prin a-mi raspunde la cateva nelamuriri pe care le am . Peste terenul meu agricol o sa treaca o linie electrica de 20 kw. Investitorii acelui parc fotovoltaic sunt obligati sa ma despagubeasca? Iar daca da si nu o fac ce pot face? M-am gindit ca o sa-i actionez in judecata si o sa suspend lucrarea pana se va da o hotarare sau pana la urma o sa ne intelegem. Multumesc
Cel mai recent răspuns: asfalt88 , utilizator 18:41, 25 Ianuarie 2013
Potrivit art. 44 din Constitutia Romaniei dar si a Conventiei Europene ale Drepturilor Omului dreptul de proprietate este garantata si ocrotita de lege. Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica cu o dreapta si prealabilă despagubire. Despagubirile stabilindu-se de comun acord intre partile implicate, adica dumnevoastra si electrica. Categoric va trebui in prealabil sa va ceara acordul si sa va despagubeasca si pe dumneavoastra pentru terenul care va intra in posesia societata electrica respectiv pentru folosinta terenului.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu regia de distribuire a energiei electrice diana_79 diana_79 Buna.As avea o problema la care sper sa-mi oferiti niste opinii juridice.Pe terenul meu sint citiva stilip de distibuire e energiei electrice care apartin ... (vezi toată discuția)
Expropriere utilitate publica RaluMatei RaluMatei Va rog sa ma ajutati unde este scris in lege sau cod civil aceasta fraza\'\'Despăgubirea reprezintă contravaloarea imobilului expropriat şi a tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Expropiere nataliadinu nataliadinu Buna seara, Conform noului PUG ce va intra in vigoare in 2016 este implementat un pasaj care trece exact prin locul unde detin proprietatea. Din cauza ... (vezi toată discuția)