avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA activitati de inchiriere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA activitati de inchiriere

Buna ziua,

am si eu o intrebare - legata de autorizarea unei PFA - daca se doreste infiintarea unei pfa - pentru activitati de inchiriere imobile - de ce acte am nevoie si care este codul CAEN - si daca este nevoie de vreo diploma sau alt certificat sau autorizare.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: crysenc21 , utilizator 16:56, 12 Februarie 2013
la prima vedere, avand in vedere modificarile recente aduse codului fiscal prin OG 8/2013, se pare ca microintreprinderea ar fi cea mai avantajoasa pentru activitatea de inchiriere, pentru ca se plateste doar 3% din venitul obtinut, daca intr-un an nu se depaseste plafonul de 65.000 euro.

totusi, depinde de patrimoniul afacerii si aici ma gandesc la valoarea de inventar a imobilelor ce vor fi inchiriate pentru care exista amortizare fiscala.
de asemenea foarte importante sunt taxele si impozitele locale.
microintreprinderea are personalitate juridica, in timp ce intreprinderea individuala plateste taxe la nivel de persoana fizica, adica mult mai putin.

Buna ziua,

Mai am o intrebare ..daca o persoana fizica isi face pfa pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ?? daca nu care este cel corect?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa- (frizerie) Secundanatura Secundanatura Buna ziua. Sunt interesat sa deschid o frizerie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Am auzit ca cea mai potrivita forma este PFA, ... (vezi toată discuția)
Coduri caen si autorizatii mihalcea_65 mihalcea_65 Buna ziua! Ocafenea mi-a propus sa fac sendvisuri la mine acasa si sa le comercializez in incinta lor.Doresc sa-mi infiintez un pfa dar nu stiu la ce nr caen ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa flary23 flary23 buna seara, imi pot face o firma ca, persoana fizica autorizata unde pot comercializa pe baza de comenzi produse avon? care este procedura ? (vezi toată discuția)