avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz!

Buna ziua!
Vreau sa va intreb cum pot proceda in asemnea caz...sunt chemat vineri in calitate de parat pe santier in Bucuresti pt efectuare expertizei tehnice din care sa rezulte daca sunt sau nu vinovat de executia unei lucrari de constructii...pb este ca partea reclamanta care inca lucreaza pe santier ma sunat si a zis ca nu ma lasa sa intru pe santier,ca pune cainii pe mine,etc..ce pot sa fac eu sa iau parte la expertiza?sa reclam expertiza si sa chem politia data viitoare?sau spuneti mi d-voastra sugestii!
Reclamantul nu va poate constrange , interzice in vreun fel sa participati la efectuarea expertizei tehnice.Puteti sesiza Politia pt savarsirea unui asemenea abuz.
Mai mult de atat , daca va ameninta constat ,creandu-va o temere reala , puteti depune o plangere penala prealabila avand ca obiect savarsirea infractiunii de amenintare.
Si cind ajung pe santier si nu ma lasa sa intru chem politia atunci?o sa stea politia dupa mine cam 2-3 ore cit o sa dureze expertiza?Are dreptul politia sa intre cu mine pe santier fara mandat pe durata expertizei daca eu am calitate legala sa particip?
Dumneavoastra trebuie sa va prezentati la data si ora stabilita. Nimeni nu va poate interzice acel drept. Iar daca reclamantul face probleme mai este si exprtul care are un cuvant de spus. Si puteti sesiza si politia. Iar in cazul unei agresiuni din partea reclamantului aveti dreptul sa depuneti plangere penala.
Eu consider ca sunt doar vorbe in vant ale reclamantului.
Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin carte postala recomandata, cu dovada de primire, aratand zilele si orele cand incepe si continua lucrarea. Dovada de primire va fi alaturata lucrarii expertului.
Partile sunt obligate sa dea expertului orice lamuriri in legatura cu obiectul lucrarii.
Prin urmare, avand in vedere ca expertiza se va face la fata locului este necesara prezenta dvs, astfel incat nimeni nu va poate impiedica sa fiti prezent.
Va multumesc d-le Elis..e a nu stiu cita oara cind ma sfatuiti..suntei tare in drept...stiu ca am dreptul la expertiza dar reclamantul e dus cu capul si il cred in stare sa nu ma primeasca pe santieru...eu mam gandit sa fac altfel...ma duc maine cu 2 martori si daca nu ma lasa sa intru pe santier chem politia sa faca un proces verbal ca imi interzice accesul pe santier,semneaza martorii mei si expertul..si la term urmator dovedesc asta instantei cu procesul verbal..sau mai am o alternativa ...nu am cfost chemat legal cu scrisoare ci prin telefon,dar eu vreau sa ma duc ca de 2 luni tot ma chinui sa prind expertul,as avea sa aleg sa nu ma duc ca nu am fost citat legal..dar daca mas duce si nu rezolvb nimic pot dupa asta in instanta sa cer reefectuare expertizei ori pe motiv ca am procesul verbal semnat ori ca nu am primit recomadare legala prin posta...ce spuneti?

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara! razvandicu razvandicu Mam prezentat vineri la expertiza tehnica judicara pe santier la Bucuresti dar cum era de asteptat partea reclamanta e si proprietarul santierului nu ma lasat ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptate? hopeless1 hopeless1 buna ziua! am si eu o nedumerire si anume: trebuie sa se faca o expertiza in constructii la data stabilita de expert m-am prezentat eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara! razvandicu razvandicu Inca sunt in litigiu de munca cu fostul angajator si astept de aproape 2 luni rezultatul expertizei judiciare a contructiei cu pricina,numai ca d-l expert nu ... (vezi toată discuția)