avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am nevoie de sfaturi! - as vrea sa devin avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am nevoie de sfaturi! - as vrea sa devin avocat

Ma numesc Cosmina,am terminat liceul mate-info acum 4 ani,imi doream foarte mult sa urmez o facultate sa ma fac avocata,dar nu am putut sa merg mai departe din probleme financiare :((.
Imi doresc foarte mult sa urmez facultatea de drept desi are sa imi fie greu dupa atata timp de cand nu am studiat..de aceea am nevoie de niste sfaturi:
- pot urma facultatea de drept dar sa studiez la frecventa ca sa pot lucra,ca sa imi platesc taxe etc?
-si daca se poate sa imi dati niste exemple de facultati din Bucuresti.

Este asa de greu sa fi avocat,cum se zice ca trebuie neaparat sa ai birou si ca se intra pe pile?:hm:

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 10:24, 22 Februarie 2013
Identificati facultatile de stiinte juridice care au forma de invatamant frecventa redusa si asa puteti sa si lucrati, puteti sa si studiati.
Este inoportun sa va ganditi la avocatura cand nici macar nu sunteti studenta a unei facultati de profil, cand inca nici nu stiti daca va plac stiintele juridice. Un student al unei facultati de drept descopera ca exista si alte profesii juridice, nu numai avocatura.
In avocatura se intra cu foarte multa munca si foarte mult studiu. Si mult mai greu este sa te menti in aceasta profesie. Multi dobandesc statutul de avocat, insa putini sunt dedicati acestei profesii.
Cred ca orice facultate de drept iti ofera posibilitatea sa faci cursurile la frecventa redusa. Este destul de complicat sa faci aceasta facultate si sa lucrezi in acelasi timp deoarece este nevoie sa dedici foarte mult timp studiului, dar se poate daca ai foarte multa ambitie.
Nu trebuie sa ai neaparat birou, ca avocat stagiar (ca asa incepi) nici nu ai dreptul la birou individual. Trebuie sa lucrezi ca salariat ori colaborator cu un birou de avocatura sau cu o societate de avocatura. Dupa stagiatura, care dureaza 2 ani, poti ramane in continuare colaborator sau salariat, nu te obliga nimeni sa iti exerciti profesia intr-un birou individual.
Poti intra fara probele in profesie, nu ai nevoie de pile, doar de un bagaj solid de cunoastinte, pe care il acumulezi pe parcursul facultatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Merita sa devii avocat? ContSters168178 ContSters168178 Buna,am fost si eu proaspat admisa la facultatea de drept si as vrea sa stiu daca merita sa merg in continuare sau nu.Sunt foarte pasionata de tot ceea ce tine ... (vezi toată discuția)
Alegerea si pretentiile unui avocat coordonator alexandru.achim alexandru.achim Salut ! Sunt clasa a 11a si ma orientezi catre facultatea de drept din cadrul universitatii din bucuresti. Am inceput pregatirea pentru gramatica. Nu de putine ... (vezi toată discuția)