avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare sediu asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare sediu asociatie de proprietari

Buna seara.
Daca asociatia de proprietari isi schimba sediul trebuie modificat statutul?
Va rog sa imi spuneti pasii care trebuie facuti.
Si as mai avea o intrebare.
O asociatie de proprietari infintata in 2000 nu mai detine hotararea de constituire a acesteia si nu este nici la judecatorie... ce poate face ca sa intre in legalitate, intrucat anul acesta vor sa modifice si statutul.
Va multumesc!
Se realizeaza numai act aditional
Copie dupa hotararea judecatoreasca de infiintare se poate obtine inclusiv de la autoritatea care a emis datele de inregistrare fiscala
Procedati ca si cum ar trebui sa infiintati o asociatie de proprietari noua.
Cu aceasta ocazie redactati si un statut in conformitate cu legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Aveti grija ca la adresa asociatiei sa puneti pana la nivelul care nu se va schimba niciodata, adica strada si bloc ca sa nu mai fiti nevoiti sa schimbati statutul.
Deci pentru a schimba sediul se intocmesc dosare pentru instanta si pentru administratia financiara?
Eu m-am referit la cazul ca nu aveti niciun document care sa ateste ca sunteti asociatie de proprietari. La ce sa schimbati adresa, daca nu aveti documentul care sa dovedeasca adresa?
Nu sunt doua cazuri diferite.
In primul caz o asociatie isi schimba doar sediul, dar asa are toate actele in regula.
iar in cazul doi o alta asociatie functioneaza din anul 2000, are toate actele fara hotararea judecatoreasca si acum vor sa schimbe statutul si au descoperit ca nu exista hotararea.
imi cer scuze eu nu m-am exprimat corect.

Alte discuții în legătură

Schimbarea sediului asociaţiei de proprietari rmf rmf [u]Ştampila A.P.71 are marcată ca adresă a Sediului Social vechea Uscătorie de la parterul unui bloc, acum dezafectată.[/u] Nu era normal şi legal să ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)