avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare sediu asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare sediu asociatie de proprietari

Buna seara.
Daca asociatia de proprietari isi schimba sediul trebuie modificat statutul?
Va rog sa imi spuneti pasii care trebuie facuti.
Si as mai avea o intrebare.
O asociatie de proprietari infintata in 2000 nu mai detine hotararea de constituire a acesteia si nu este nici la judecatorie... ce poate face ca sa intre in legalitate, intrucat anul acesta vor sa modifice si statutul.
Va multumesc!
Adica sunt cazuri diferite, vreti sa spuneti!
Bun, atunci ce v-am spus eu, e pentru cazul al doilea.

Pentru cazul ca vrea sa-si schimbe ceva in adresa asociatiei, asta se poate face prin schimbarea statutului numai daca acea modificare trebuie facuta si in statut. Se prezinta noua varianta a statutului la judecatorie.
Sediul asociatiei nu se poate schimba cu totul deoarece sediul asociatiei este chiar condominiul in care exista asociatia, este adresa blocului (scarii) respective.
Adresa sediului asociatiei este trecuta in statutul asociatiei. Asa este la noi, asa am vazut in toate statutele pe care le-am vazut.
Schimbarea adresei sediului asociatie inseamna modificare statutului pentru ca in acesta se scrie clar adresa.
Pentru modificarea statutului se fac aceleasi dosare si aceiasi pasi ca si pentru infiintarea unei asociatii. Dar infiintarea unei noi asociatii este mai usoara decat modoficarea statutului conform legii 230/2007 deoarece infiintarea unei asociatie o pot hotara 50%+1 iar modificarea statutului se poate face prin hotararea a 2/3 .

Asa ca solutia mai usoara pentru ambele situatii prezentate este "infiintarea unor noi asociatii".
Asta vroiam să ştiu, dacă e grav (ilegal) faptul că nu au fost conducătorii Asociaţiei de Proprietari la judecătorul delegat să schimbe Sediul Social (implicit Statutul), mai ales că se ştie că acel sediu nou e puţin cam ilegal construit, FĂRĂ ACORDUL PROPRIETARILOR PRIN ADUNARE GENERALĂ, sau se poate trece cu vederea această, zic eu, ilegalitate (obligaţie), din ceea ce am citit pe Internet.
Vrem să ştim dacă putem ataca în Instanţă şi acest aspect, pe lângă faptul că vrem să redăm circulaţiei acel pasaj pietonal - poate fi dificil după 3 ani, dar nu imposibil, cred eu !
Scrie în vreo lege din domeniu precum că dacă nu s-a schimbat statutul (noul sediu) unei Asociaţii de Proprietari, s-a încălcat legislaţia, şi pot urma amenzi (aşa am auzit la cineva de la ANAF, mai ales dacă avizul de construcţie e încă provizoriu şi nici cei de la Cadastru nu-l pot intabula) ?
Cum se poate contesta avizul de construcţie, dacă acel nou sediu a fost declarat ca ilegal de Instanţă, fiind construit într-un pasaj pietonal de utilitate publică, vechi din 1964 şi fără a se obţine acordul prin Adunare Generală a proprietarilor membri ai A.P. ?
Judecătorii au hotărât că s-a prejudiciat astfel dreptul de acces al proprietarilor - fiind considerat ca urgenţă juridică, s-a dat Ordonanţă Preşedinţială de stopare a lucrărilor, dar nu s-a ţinut cont de asta şi s-a continuat activitatea acolo, cu toate că era neclar şi statutul terenului, au zis-o şi cei de la Cadastru !
Rog pe cei care au avut vreo experienţă de genul ăsta, să ne lumineze ce să facem, pentru că sunt mulţi oameni în vârstă care vor să scurteze drumul pe acel gang ocupat abuziv de A.P.

P.S. Important !
* Rog Moderatorii să nu mai şteargă (ciuntească) postările mele sau ale altora, pentru că sunt lucruri extrem de importante (şi de utile pentru alţii), care pot fi analizate şi dezbătute de oricine, e Libertatea de Exprimare.
Oricum, ceea ce mi se şterge, eu fac o copie de rezervă şi fac şi poze (snapshot), pentru dovadă în caz de ştergere fără motiv. E clar un Forum de Discuţii, nu se poate şterge munca oricui care intră pe Internet (Forumuri) şi pune întrebări, care, dacă nu se clarifică, pot fi puse până la rezolvare. Avem şi noi un timp limitat de a intra pe Internet, şi scriem pagini ca la carte, fără greşeli de ortografie sau de punctuaţie, fără să jignim, etc.
Moderatorii pot fi subiectivi, şi de-asta nu e normal să se "radă" tot ce scriem, motivându-se probleme - ce mai - de-o gravitate mare !
Sper să fiţi mai înţelegători şi cu alţi forumişti, pentru că noi aici avem nevoie de mai multe probleme discutate, chiar dacă ar părea off-topic, nu să se şteargă aproape orice, pentru că astfel n-ar mai fi vorba de Forum de Discuţii în adevăratul sens al cuvântului. Luaţi exemplul Forumului de pe SoftPedia, unde discuţiile "curg" liniştit, cu postări en-gros, şi cu trafic mare pe site-ul lor (sunt forumist acolo din 1998 şi am experienţă în domeniul forumurilor) !
Ar fi păcat să vă părăsească Internauţii site-ul avocatnet, pentru că se şterg atâtea postări, de aceea mulţi nu mai intră sau nu mai răspund la întrebări (eu am multe topicuri deschise, dar cu toate că am mai scris acolo de multe ori, nimeni nu dă măcar o minimă informaţie, cu toate că scriu în orice postare totul detaliat, cu link-uri şi poze, pentru a dovedi că nu vorbesc aiurea !).
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
rmf, utilizator
Interventie moderator
Cititi, va rog Regulamentul de postare in forum,
Exista niste reguli si nu va puteti intinde cu problemele dv. personale in topicurile altor utilizatori.
Deschideti-va propriile dv. topicuri, fara sa dublati subiectele, asa cum ati mai facut-o, iar daca nu primiti raspuns, se cheama ca nimeni nu are timp sau chef sa va raspunda sau nu stie.
Nu pe forum va gasiti rezolvarea problemelor din asociatie, ci la fata locului.
Aici nu e ghiseu de primit reclamatii, sesizari si memorii.
Nu e nimeni obligat sa va raspunda, iar cine o face, o face benevol, inclusiv moderatorii.

Iar acum am sa va redau un fragment din Regulamentul forumului:
2
. Moderatorii
a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
Gestionarea mesajelor inseamna dreptul de a sterge / edita mesaje si de a muta subiecte incadrate gresit. De asemenea, moderatorii au dreptul de a inchide topicuri al caror subiect este epuizat si a caror evolutie deviaza fie de la subiectul propus de initiator, fie de la ce ne dorim pe acest forum - profesionalism si bun simt.
. Asa incat moderatorii fac ceea ce cred de cuviinta, nu ceea ce le indicati dv. sa faca.
Nu sunteti singur pe forum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea sediului asociaţiei de proprietari rmf rmf [u]Ştampila A.P.71 are marcată ca adresă a Sediului Social vechea Uscătorie de la parterul unui bloc, acum dezafectată.[/u] Nu era normal şi legal să ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)