avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit productie agricola la persoane fizice ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit productie agricola la persoane fizice neautorizate

Sunt o persoana fizica neautorizata care am o suprafata de teren arabil , dupa care am predat la FNC o cantitate de porumb boabe. Am constatat ca mi-au retinut din valoare impozit si CASS. As dori sa stiu conform carui act normativ mi-au retinut si daca este corect?

VA MULTUMESC!


Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:13, 29 Ianuarie 2013
Actul in baza caruia vi s-a retinut impozit(2%) si CASS(5,5%) este Codului fiscal art. 71 lit.d), art 74 alin(4), art.296^21, art 296^23 :
[ link extern ]

"Obligaţii fiscale

Contribuabilii care obţin venituri din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare, datorează impozitul de 2%( art. 74 alin(4)) şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate CASS - 5,5%, obligaţii finale.

Atenţie! Contribuabilii prevăzuţi la art. 71 lit. d) din Codul Fiscal nu datorează contribuţia individuală de asigurări sociale (CAS) pentru veniturile din activităţi agricole, conform
Cod fiscal ,art. 296^23
"Excepţii specifice
(1) Persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. g), art. 52 alin. (1) lit. d), art. 71 lit. d), precum şi cele care realizează venituri din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) nu datorează contribuţie de asigurări sociale(CAS- contributii la sistemul public de pensii).

Baza lunară de calcul pentru impozit şi CASS o reprezintă valoarea produselor livrate, iar obligaţia calculării, reţinerii şi virării revine plătitorului de venit."

[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozit se opreste la sursa producatorilor agricoli? furioso_pechea@yahoo.com furioso_pechea@yahoo.com AM INTELES CA TREBUIE OPRIT PE LANGA 2% SI 5,5 % C.A.S. PRODUCATORILOR AGRICOLI CARE VAND CEREALE PE BORDEROU? (vezi toată discuția)
Taxa de 5,5% pentru cas la comercializarea produselor agricole negrila_ilie negrila_ilie poate cineva sa ma ajute si sa imi spuna care sunt taxele ce se opresc pentru comercializarea cerealelor pe borderou de achizitie cereale ,inand cont ca ... (vezi toată discuția)
Pensionar gr.3 cu pfa plata cass jonastibi jonastibi Buna! Stiu ca a mai fost discutata tema dar............... Sunt pensionar de invaliditate gr. 3 din 2013 si am PFA.(apicultura ) din 2011 Intrebarea ar fi: ... (vezi toată discuția)