Buna ziua!
I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul se afla intr-un proces (care e pe sfarsite, termenul fiind in februarie, dar poate se amana iar decizia, ca si pana acum) in urma caruia ar trebui sa primeasca o anumita suma de bani din care vrea sa imi restituie datoria. Totodata nu detine alte bunuri. Asadar numai pe eventualele viramente bancare ma pot baza. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:
In cazul in care facem contract de imprumut simplu (pentru ca nu are ce garantii sa-mi dea) la notar, expira termenul limita de restituire a imprumutului si voi apela la un executor judecatoresc, acesta ii va pune poprire pe suma datorata mie in momentul in care i se vor vira bani in cont?Orice virament bancar conteaza si pot fi blocati banii primiti din orice sursa?(de ex. salariul)
Desi ea este parte implicata in proces, este posibil sa ceara ca suma pe care urmeaza sa o primeasca sa fie virata intr-un alt cont, pe numele altcuiva(ma gandesc sa nu lase executorul sa vada ca s-a facut vreun virament pe numele ei)?
O alta intrebare ar fi: in cazul in care ar avea deja alte datorii (nu ii cunosc exact trecutul ) atunci ceilalti imprumutatori ar avea prioritate in fata mea ?
Va multumesc anticipat!
Buna seara!
Voi face la notar un contract de imprumut intre persoane fizice cu o doamna care totodata este administratoarea unei firme. Societatea respectiva este implicata intr-un proces. In urma acestuia se vor vira bani intr-un cont al societatii. Daca va incepe executarea silita in urma nerespectarii termenului din contractul meu, executorul poate bloca suma de bani virata in contul societatii atata timp cat imprumutatul este administratorul acesteia?
Va intreb aceasta pentru ca imprumutatul nu detine bunuri pe numele ei si ma bazez pe suma pe care o va primi in urma procesului.
Executare silita
pauldany
Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita
mimgsm
va rog frumos...am o intrebare..am un credit ipotecar in desfasurare,cu ratele la zi,,si 3 executari silite notate la cadastru ,pe apartament...se poate ... (vezi toată discuția)