avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mi-au ridicat masina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mi-au ridicat masina

Buna ziua,
Mi-a fost ridicata masina parcata pe un loc nerevendicat de nimeni, unde nu era indicator de acces interzis, de parcare interzisa sau stationare interzisa. Am lasat-o nu din indiferenta ci fiindca mi s-a defectat si nu am mai putut porni motorul. Mi s-a spus ca trebuia sa o imping ... eu l-am intrebat pe domnul agent cat crede dansul ca poate o femeie sa impinga o masina si pe ce distanta? Mai mult, i-am explicat dansului ca m-am grabit acasa la bebe de nici 2 ani in conditiile in care sunt singurul parinte intretinator si nu are cine sa stea cu copilul meu, mama fiind in servici, tata cu grad de handicap, cu dializa si infarct. Politia spune ca a primit sesizari de la locatari, dar nu parcasem pe locul nimanui, exista varianta sa fiu in vizita la cineva si sa imi parchez matizul langa bloc. NU am fost prezenta la intocmirea procesului verbal sau al notei de constatare, am aflat ca e intr-un parc cand m-am dus sa o iau acasa remorcata. Mi s-au cerut aproximativ 700 lei pentru tractare si amenda plus puncte penalizare.
Mai mult, pe acea strada e puzderie de masini, nu ai unde sa arunci un ac dar a mea - lata de 1.6 m a incurcat circulatia in conditiile in care parcasem langa bloc in spatele unei masini late de cel putin 2 m si numai a mea a fost ridicata.
Ce sanse am sa anulez acel proces verbal - daca a fost intocmit, eu nefiind prezenta? Sau ce sanse am in instanta sa anulez procesul verbal si sa imi recuperez paguba?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: c_stefania , utilizator 20:40, 27 Ianuarie 2013
Eu as face poze la locul din care s-a ridicat masina, daca spuneti ca e un loc fara indicatoare de parcare sau stationare interzisa. Apoi as cauta Hotararea Consiliului Local care stabileste reglementarea ridicarii masinilor. In mai toate cazurile, Hotararea spune ca se ridica masinile care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Un martor, care sa ateste ca masina nu impiedica circulatia este, de asemenea, foarte util. Apoi cititi procesul verbal si vedeti ce anume lipseste din el. De regula, acolo sunt scrise date referitoare la identificarea masinii, la incadrarea faptei, la locul de unde a fost ridicata masina etc. Mare atentie, insa. Stiu ca e bine sa dati in judecata doar Politia si nu si firma care realizeaza efectiv ridicarea. In felul asta va asigurati ca nu veti plati cheltuieli de judecata in cazul in care pierdeti. V-as mai da detalii, dar nu sunt de specialitate. V-am spus cate ceva din experienta mea de pana acum. Bafta!
Orice sfat e binevenit, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Mi-au ridicat masina dr. taberei Yahweh Yahweh Astazi am stationat timp de 5 minute in zona Pietei Moghioros ,in jurul meu mai erau masini parcate,iar cand m-am intors surpriza masina disparuse. Daca ii ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina ralu11 ralu11 Buna ziua, Mi-a fost ridicata masina din acelasi loc in care parchez de un an de zile. Asta s-a intamplat in Cluj pe o starda cu 3 benzi pe sens, langa ... (vezi toată discuția)