avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce inseamna ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce inseamna ?

Conform art.300/2 raportat la art.160/b alin.1 si 3 din Codul de procedura penala constata legala si temeinica masura arestarii preventive a inculpatului ..............., masura pe care o mentine. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, în suma de 100 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:14, 29 Ianuarie 2013
Inseamna ca instanta de judecata s-a pronuntat asupra masurii luate de catre Parchet, prin care s-a dispus arestarea preventiva a respectivului inculpat. Deduc din ceea ce prezentati dumneavoastra, ca aceasta ar fi solutia instantei de recurs, care s-a pronuntat asupra recursului impotriva masurii de arestare preventiva. Astfel, instanta a apreciat ca inculpatul trebuie cercetat in masura de arest, considerand ca reprezinta un pericol social. In ceea ce priveste cheltuielile privind onorariul avocatului desemnat din oficiu, asa cum spune destul de clar, acestea vor fi suportate de catre stat, prin Ministerul de Justitie. Notiunea de "definitiva" reprezinta faptul ca hotararea nu mai poate fi atacata prin caile ordinare de atac (apel, recurs). Cu stima.
Inseamna ca inculpatul va ramane in detentie preventiva.
Nu este o hotarare de condamnare in sensul aplicarii unei pedepse penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)