avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este corecta calea de atac??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este corecta calea de atac??

O speta cu obiect de judecata "obligatia de a face de nu a aface", petitul cererii a fost sub 2000,00 lei (aproximativ 600,00 lei).
Instanta se pronunta cu admiterea cererii si cale de atac "apel in 15 zile de la cominicare."
Potrivit art.1 pct.(1^1), din C.proc.civ. "in prima si ultima instanta, procesele si cererile privind creante avand ca obiect plata unei sume de bani de pana la 2000,00 lei inclusiv. [...] "solutia trebuia sa fie "irevocabila", asa consider eu.
Potrivit art.282^1 alin.(1) din C.proc.civ "Nu sunt supuse apelului hotararile judecatoresti date in prima instanta in cererile introduse pe cale principala privind pensii de intretinere, in litigiile a caror obiect are o valoare pana la 100 000,00lei inclusiv[...]"
Care este parerea D-voastra fata de calea de atac dispusa de instanta,? raportandu-ne la cele doua dispozitii din C.proc.civ.
Partea potrivnica a facut "recurs". Se poate invoca exceptia "inadmisibilitati cererii de recurs"; sprijinita pe cele doua dispozitii indicate mai sus?;)
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:26, 28 Ianuarie 2013
In ceea ce priveste calea de atac, litigiile avand ca obiect "obligatia de a face" sunt supuse apelului, astfel incat instanta a apreciat in mod corect calea de atac ce poate fi exercitata. Aveti in vedere Decizia nr. 967/20.11.2012 pronuntata de catre Curtea Constitutionala, prin care s-au declarat neconstitutionale dispozitiile prevazute de art. 1 ind. 1 din Codul de Procedura Civila. Cu stima.
Infine;; Decizia Nr.967/20.11.2012., Dar Sentinta a fost pronuntata inainte de aceasta data (in luna septembrie 2012).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Deciziile ccr se pot aplica si retroactiv? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta, petitul cererii este sub 2000 lei, solutionata in prima instanta, Instanta de fond se pronunta la data de 15.10.2012, cu drept de apel in 15 zile ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)