avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor Judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor Judecatoresc

Buna ziua,

Am un credit de nevoi personale fara garantii sau ipoteca la Banca in CHF si din pacate am ramas restant la plata acestuia cam 12 luni ( din cauza ca nu am mai avut loc de munca )

Am incercat prin toate modalitatile posibile sa discut cu ei, sa refinanteze creditul, sa imi prelungeasca perioada dar sa faca rata mai mica, etc ...

Din pacate ieri am primit un proces verbal de executare silita, cu suma pe care o am de plata plus onorarii.

Doresc sa intreb daca exista posibilitatea de a se executa silit fara un proces prealabil, sau daca se poate face ceva in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 11:24, 28 Ianuarie 2013
Procedura de executare silita se realizeaza in baza unei hotarari judecatoresti
Numai in baza unui titlu executoriu ,executorul judecatoresc a demarat etapele si procedura de executare silita care implica inclusiv incheierea si comunicarea de acte procedurale printre care si somatia de plata
Eventual daca apreciati ca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
In cazul dvs, titlul executoriu il constituie contractul de credit.
Cererea de incuviintare executare silita se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Uitati-va pe portalul instatelor de judecata si veti vedea ca s-a admis cererea ( www.portaljust.ro- harta- judecatoria de care apartineti cu domiciliul-numele dvs)

Daca aveti un motiv serios, puteti contesta executarea in termen de 15 zile de la primirea somatiei.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu este nevoie de proces. Asa cum vi s-a spus mai sus, contractul de credit este titlu executoriu, incuviintarea fiind data in camera de consiliu fara citarea partilor. Daca nu respectati termenul din somatie - o zi - se va incepe executarea asupra bunurilor si veniturilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)
Executare irinabob irinabob buna ziua,daca ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa acesta are dreptul sa-miia din casa bunuri,in urma unui credit nerambursat? (vezi toată discuția)
Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)