avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... trecere de la contractual la functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

trecere de la contractual la functionar public

Sunt angajat in campul muncii din anul 1985 , din august 1997, lucrez la o primarie,ca persoana contractuala, in functia de referent cultural , gradul I( ultimul grad pe aceasta functie), , deoarece in anul 2008, luna iunie , am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative, am avut un salariu de 1473/1373.
In anul 2010, in luna august , primaria, m-a reincadrat (???) in functie publica ( functionar public), ca inspector protectie civila, cu cls.I, gr. Asistent , tr I cu un salariu de 1039, iar pe cartea de munca s-a operat 844/779 lei (probabil datorita diminuarilor salariale de 25% , dat de guvernul Boc). INTREBARE:
Este corect ce a facut administratia publica , prin faptul ca mi-a diminuat salariul , fara ca eu sa fiu de acord si fara sa semnez vre-un act aditional?
Nu trebuia cel putin sa mi se pastrezeze un salariu apropiat celui avut anterior ?
Ce mai pot face acum ? Tinand seama de perioada lunga , de cand le tot spun ca s-a facut o greseala!(In codul muncii spune ca este o sanctiune, ori eu am avut calificative cu FB).
Ce treapta de salarizare trebuie sa am in august 2013 si ce salarizare trebuie sa am ??

Cel mai recent răspuns: gordius63 , utilizator 23:28, 31 Ianuarie 2013
iar acum din decembrie 2012 am salariul de baza de 915 ???? si nu mai inteleg nimic.
Cine poate explica in ce mod ,, si conform caror legi se face salarizarea functionarilor publici?
Actul administrativ de numire in functia publica ar trebui sa contina si temeiul legal conform caruia a-ti fost numit in functia publica.
Nu va fost diminuat salariul. A-ti fost numit intr-o alta functie si a-ti fost salarizat conform functiei publice in care a-ti fost numit.
In acest caz legislatia nu prevede pastrarea salariului avut initial.
Daca nu a-ti fost de acord cu numirea in noua functie trebuia sa depuneti o contestatie la actul administratic de numire in termen de 5 ? zile de la data inmanarii acestuia.


Nu cunosc salariile functionariilor publici din primarii , dar vedeti Ordonanta 9 din 30 ianuarie 2008 (Ordonanta 9/2008) pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici Salariile din aceste grile sunt valabile si azi.
De exp. la o deconcentrata salariul brut al unui Inspector asistent , nou incadrat in functie la data de 01.01.2013 este de 908 lei + spor vechime .


Ar trebui sa aflati motivul pentru care a-ti fost numit intr-o alta functie.

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gordius63, utilizator
va multumesc pentru raspunsul dat, insa conform Legii188/1999 , art 111, (?), iar motivul este ca in iulie guvernul Boc a dorit sa se faca functionari publici,(fara examen), stiu ca s-au chemat primariile la ANFP, si s-au dat avizul , probabil dupa cum s-a stabilit functiile publice in primarie. Nu eu am solicitat acest post, ci Institutia mi-a dat aceasta sarcina...

Treptele si gradatiile , in functie de ce se dau? daca eu astazi am 4 ani si 4 luni vechime in specialitate si 2 ani si 4 luni vechime in functie publica, Eu nu am pierdut cei 2 ani vechime in specialitate???

ART. 111
(1) Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun exercitarea unor atribuţii dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (3), au obligaţia de a stabili funcţii publice în condiţiile art. 107.



Avansarea in treapta de salarizare nu exista.
Putetti promova in grad profesional cand indepliniti cumulativ urmatoarele conditii:
- (2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b )să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
c) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
"
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
gordius63, utilizator
ma refer la art .111(3). din Legea 188/1999. actualizata, unde spune,,persoanele incadrate cu contract de munca individual de munca pe perioada nedeterminata in posturi de natura contractuala care au fost stabilite ca functii publice vor fi numite in functii publice de executie dar sa indeplineasca conditiile prevazute la art.54 si conditiile de vechime in specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice"

Iar in LEgea 284/2010 art.33 (1) ,,La data intrarii in vigoare a prezentei legi, reincadrarea personalului se face corespunzator transelor de vechime in munca avute in luna decembrie 2010, pe functie corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale detinute , stabilindu-se si coeficientul de ierarhizare corespunzator acesteia.
(2) la functiile publice unde s-au eliminat treptele de salarizare , reincadrarea personalului se va face la gradul detinut.

Si atunci va intreb , cu respect, daca eu am avut 2 ani si 2 luni, vechime in specialitate (adica de cand am terminat studiile superioare), , cand m-au reincadrat in functie publica, unde trebuia sa ma puna si cu ce salariu??

Alte discuții în legătură

Promovare de studii medii la studii superioare ciobotaruhoria11 ciobotaruhoria11 Sunt functionar public primarie cu o vechime la acelasi loc de munca de 25 ani. In anul 2010 mi s-a facut reincadrarea conf legii ca referent clasa III, ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare pentru functia publica de inspector im_swenky im_swenky Buna seara! Numele meu este Iulia si lucrez la una din primariile de sector din Bucuresti. In vara anulul 2008 am absolvit ase-ul iar in urma examenului de ... (vezi toată discuția)