avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema Furt Bijuterii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema Furt Bijuterii

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Am sustras de la sefa mea niste bijuterii,amanetand 2 din acestea. La cateva zile dupa ce le-am amanetat am fost sa le recuperez dar nu am reusit decat in cazul uneia dintre ele. Intre timp sefa depusese plangere la politie,unde nu eram suspecta,dar am recunoscut fapta pentru ca ma macina dat fiind ca era prima abatare si nu imi puteam explica de ce anume am facut asta. Am recunoscut in fata sefei, i-am inapoiat bunurile ( aproape intact,lipsea una din bijuterii care fusese trimisa la topitorie) iar apoi am recunoscut in fata organelor de politie. La scurt timp am fost chemata de un domn insepctor,i-am recunoscut si dumnealui fapta iar acesta m-a informat de un pregudiciu de 500 Euro pe care sefa(Fosta) il asteapta. Am incercat in ultimele zile sa o contactez pentru a-i palti prejudiciul,dar dansa refuza colaborarea ( nu raspunde la telefon sau sms). Astazi am discutat cu dl. Inspector, care mi-a sugerat sa merg la dansa cu banii,sa o pun sa semneze o foaie cum ca i-a primit si apoi sa o aduc la dansul,dar nici acest lucru nu este posibil.. dansa ne dorind sa colaboreze nu pot da buzna. Problema mea este,in cazul in care ajunge la un procuror, nu as vrea sa isi faca impresia ca refuz sa platesc ( am fost de acord in prima clipa, la 1h dupa ce am vb cu dl Insepector am sunat-o sa stabilim o intalnire pentru plata prejudiciului ). De altfel,lucram si fara forme legale cu dansa.. cu un contrat ne-inregistrat la ITM si pentru care nu se platea un impozit,desi dansa se obliga prin contract sa plateasca unul. Functia trecuta acolo nu era cea ocupata de mine,dar justifica , ca nu ma poate trece pe firma cu alta functie. De altfel,sediul firmei din contract(unde se presupunea ca ar trebui sa lucrez) era cu totul altul fata de cel unde lucram. Ar putea cauza toate aceste lucruri ( cele din contract) ? Iar daca nu, pot fi inchisa pentru furt ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: celdecolo , utilizator 19:13, 6 Februarie 2013
Sfatul meu este sa adresati o cerere in scris la politie in care sa mentionati cele relatate de dvs. si sa precizati ca ea nu doreste sa isi recupereze prejudiciul.
Politia o va chema si va lamuri problema.
Aceasta cerere va poate ajuta si in fata procurorului care va vedea ca ati vrut sa fie recuperat prejudiciul dar nu puteti.
Daca veti proceda asa dupa parerea mea nu riscati sa fiti inchisa.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
tind sa cred ca dansa nu va dori in veci sa primeasca prejudiciul pentru a ingreuna situatia ( mentiond ca prejudiciul total al bijuterei ajungea la maxim 100 euro,la care a adaugat dansa diferenta,dar nu m-a deranjat acest lucru.. vreau doar sa se termine mai repede aceasta poveste pentru ca traiesc cu spaima ) . Nu ma deranjeaza nici amenda penala,pentru ca stiu 100% sigur ca nu se va repeta aceasta poveste sau vreo alta infractiune,cum am mai spus.. nu imi pot da seama ce a fost cu mine in momentul respectiv. Ce ma ingrijoreaza este o sentinta cu executare,este vreo sansa sa primesc ? Am cazierul curat,pana acum.
Cred ca sefa face foarte bine ca nu accepta ,,recuperarea".Suferinta ei ,ingrijorarea,faptul ca v-a ajutat la greu si dvs ati furat-o cu nerusinare,toate acestea nu se pot plati cu bani.Trebuie sa suferiti si dvs ,sa nu dormiti de grija,sa fiti anchetata,trimisa in judecata,sa aveti cazier ca sa va invatati minte.Bravo SEFEI!Hotul trebuie pedepsit desi la noi hotii sunt cu adevarat protejati de legi si de autoritati!Toti au copii minori,necazuri,etc.Romania e tara in care hotii o duc splendid si pagubasii/ victimele plang!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru furt maruska30 maruska30 Buna ziua.Lucrez ca,casiera si am furat o suma de bani de la servici.sefa mi-a facut reclamatie la politie,eu am recunoscut tot,i-am dus banutii inapoi,m-a ... (vezi toată discuția)
Furt lcd-uri cristianovici cristianovici impreuna cu un angajat am incercat sa furam 4 lcd uri dintr un hypermarket. am fost prinsi..a venit politia ..s a recuperat pe loc prejudiciul..am recunoscut ... (vezi toată discuția)