avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura aberanta la caldura in Arad
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura aberanta la caldura in Arad

Se vede clar ca vecini acestor batrani au ZERO la caldura. Ce spun cei care furnizeaza? ca sunt debransati ilegal, ca nu au facut redimensionarea instalatiei si nici echilibrarea hidraulica.........Asa ca singura solutie; DEBRANSAREA.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Intreb si eu; In Arad nu exista nici un avocat care sa ii ajute?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 04:34, 23 Martie 2014
@NCorina,
Daca in blocul dvs. ati ramas foarte putini proprietari bransati la sistemul centralizat de incalzire, apartamentul in care locuiti are pozitia cea mai buna de a incheia un contract individual de furnizare a incalzirii cu firma furnizoare. practic furnizorul poate sa va branseze la acest sistem, conductele de legatura sunt foarte scurte si daca le mai si izolati (trebuie), pierderile vor fi foarte mici. Ce mai trebuie facut in casa este sa va reconfigurati reteau de calorifere pe orizontala, exact ca si in cazul in care v-ati fi pus centrala termica. Ar mai fi o problema: achizitionarea unui aparat de masura (gigacalorimetru) - care in mod normal ar cadea in sarcina furnizorului, dar in mod sigur se va eschiva ca nu au bani, ca trebuie aparate ce vor trebui sa masoare o cantitate mica de caldura, etc., asa ca mai bine il achizitionati dvs. si-l treceti in contrapartida in inventarul societatii furnizoare. Trebuie vorbit si luat si acceptul lor in aceasta privinta.
Cu teracota si coseritul nu ar fi o problema daca blocul ar fi dotat cu asemenea cosuri speciale, dar banuiesc ca nu si atunci situatia se complica f. tare fiind cu apt. la parter.
Cunosc la noi in oras un cetatean care a ramas bansat la CET, singur din 20. Are contract individual, este la etajul 3, toate tevile izolate si din cate stiu nici nu plateste prea mult. Incercati, macar ca discutie...
@adriantot

Este iluzoriu sa cerem asa ceva unei asociatii care nici macar nu repartizeaza corect factura de caldura.
Sigur ca batranii respectivi ar fi platit si asa prea mult, dar macar s-ar fi vazut un interes minim din partea asociatiei. Probabil ca la presiunea celorlalti, cu CT, administratorul pune intreaga sarcina a incalzirii in fond, sub diferite forme, a intregii scari pe seama celor doi batrani.
Mie Primaria Timisoara la sesizarile mele ca cei debransati nu platesc numai 10% desi nu au facut nici redimensinarea instalatiei si nici echilibrarea hidraulica si sunt debransati ilegal, mi-a raspuns ca cei debransati trebuie sa plateasca cota pe suprafetele comune si sa calculeze SET-ul coloanelor. Cat platesc in continuare cei debransati? tot 10% .............
Este iluzoriu solutia prin simplul fapt ca nu s-a facut redimensinarea instalatiei deci eu asi ramane sa platesc caldura pentru tot subsolul plocului asta insemnand ca platesc caldura pentru 5 apartamente.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
elga50, moderator
Va scriu raspunsul celor de la COLTERM;
SC.COLTERM are contract de furnizare incheiat cu asociatia de propietari si nu cu fiecare apartament in parte,iar problemele deconectarilor de la sistemul centralizatde alimentare cu energie termicasunt reglementate de Legea 325/2006; Ordinul ANRSC91/2007,precum si de H.C.L. 239/2009.
De altfel, in formularul tipizat al CERERII DE MODIFICARE A SUPRAFETEI RADIANTE (aflat se site-ul institutiei), sunt specificate explicit toate consecintele deconectarii totale a unui apartament de la sistemul centralizat de incalzie.
Va informam totodata ca facturarea energiei termice consumate in imobilul dumneavoastra se face in conformitate cu inregistrarile contorului montat pe bransament, iar repartizarea energiei termice facturate se efectueaza de catre asociatia de propietari,furnizorul de energie termica neavand competente in acest caz.
In concluzie atentionarea dumneavoastra se adreseaza mai degraba chiar asociatiei de propietari, in scopul respectarii cadrului legal.
Va multumim pentru intelegere si colaborare
Director de productie
Ing Dorin Popa
Faptul ca nu s-au debransat, nu justifica asemenea factura. Nu exista nici un temei legal pt asa ceva. Ar fi interesant de vazut contractul incheiat de asociatie cu CET-ul, pt cati m.p de SET s-a incheiat?
S-a modificat contractul, s-a facut echilibrarea hidraulica, asa cum cere si Ordinul ANRSC 91/2007, art 246?
De ce sa plateasca acei batrani pentru energia termica contractata de asociatie pentru altii?
Nu au nici o culpa si nici un beneficiu.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de cãtre cet ? 280366 280366 Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de către CET ? La blocul meu, anul trecut, datorită aberației de factură ... (vezi toată discuția)
Debransare casa scarii si uscator la o asoc.de propr. brezel brezel Pe scara din 10 ap a ramas un singur ap.care este racordat la Termoficare , casa scarii si uscatorul .As dori sa intreb daca se poate debransa uscatorul si ... (vezi toată discuția)