avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua. am si eu o problema cu bancile. in 2008 am fct 2 credite pt firma la care lucram, fara nici un act la mana. sase luni mai tarziu firma a intrat in faliment, nu au mai putut plati ratele, care pana la momentul respectiv erau platite de ei, iar eu am fost data afara si am ramas si cu creditele pe numele meu. acum am ajuns la executare silita. mentionez ca nu am nimic pe numele meu, nu am girat cu nimic la banca, erau credite de nevoi personale. acum recuperatorii mi-au pus poprire pe conturi si nu ma pot angaja. am vorbit cu un procuror si mi-a zis ca prin lege aveam la dispozitie 3 ani in care puteam sa fac ceva legal, sa ii dau in judecata, dar mie mi-a expirat se pare termenul anul trecut. mai pot face ceva sa ii dau in judecata sa scap de banci? si cat la suta din salariul imi pot opri recuperatorii? multumesc !
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:26, 29 Ianuarie 2013
Sa dati in judecata pe cine?
Societatea la care ati lucrat si care inteleg eu ca a fost beneficiara creditului?
Nici o sansa, pentru ca, fiind credit de nevoi personale, iar dvs. fiind titular, nu puteti dovedi ca acei bani au fost in folosul altora.
In schimb, daca au trecut trei ani de la data ultimei plati a creditului, si nu v-a actionat nimeni in judecata, acea datorie s-a prescris, chiar daca ea a fost cesionata catre o firma de recuperare.
In alta ordine de idei, daca nu aveti bunuri mobile sau imobile pe numele dvs., nu puteti fi executat decat cu poprirea a 1/3 din veniturile dvs.
Daca de la ultima plata au trecut mai bine de 3 ani, puteti formula contestatie, invocand prescriptia. Impotriva societatii nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale nerambursat myryam myryam Prietena mea a facut un credit de nevoi personale si 3 carduri de credit in 2008,a putu platii doar 3 luni,apoi a ramas fara loc de munca si nici pana in ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate belecuta09 belecuta09 Buna ziua, Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)