avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie extinctiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie extinctiva

am primit o notificare de la compania de gaz din care rezulta ca figurez in evidentele contabile cu un sold din 22/10/2009 si as vrea sa stiu daca se poate prescrie si cum va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mandeailie , utilizator 15:44, 29 Ianuarie 2013
Din 2009 si pana astazi n-ati recunoscut niciodata aceasta suma ? nu vi s-a adus la cunostinta niciodata ? nu ati semnat nimic? Este usor sa afirmam ca o creanta se prescrie la 3 ani,insa in practica apar fel si fel de probleme. Este drept ca dupa data de 22.10.2009 adaugam 3 ani si ajungem la 22.10.2012, dar poate ca tocmai actul prin care vi s-a adus la cunostinta datoria este intocmit si expediat in data de 21.10. 2012 ! situatie in care nu mai vorbim de prescriptie....+ alte situati care pot conduce la intreruperea termenului de prescriptie.
Termenul general al prescriptiei este de 3 ani,
Din 2009 pana in prezent ati mai primit notificare/somatie pentru debitele acumulate?
notificarea am primit-o saptamana trecuta si este vorba de odiferenta de la bransare din 2009 si ma mai avertizeaza ca daca nu trimit suma in 30 zile apeleaza la codul civil privind prescriptia extintiva va multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
mandeailie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie fannatura fannatura Am urmatorul caz: am facturi emise catre un fost client pe data de 20.06.2008, termenul de plata inscris pe facturi 30 de zile, deci 20.07.2008. Am sold ... (vezi toată discuția)
Notificarea sau contactarea recuperatorilor intrerupe prescriptia de 3 ani? cyan cyan Am primit o notificare pe numele mamei de la o firma de recuperari pentru o creanta la un furnizor de telefonie fixa magenta. Suma nu este mare, vreo 50 lei. ... (vezi toată discuția)
Datorii de 3 ani. sa le platesc? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o problema. Zilele trecute mi-a venit o notificare de la un fost furnizor cum ca nu am achitat 2 facturi intocmite in luna februarie 2006. ... (vezi toată discuția)