avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pentru a treia casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pentru a treia casatorie

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru a treia casatorie este nevoie sa se depuna ambele hotarari de divort anterioare in forma originala, legalizata. Mentionez ca dupa prima hotarare nu mai am decat o copie xerox, originalul a ramas la oficiul starii civile unde s-a oficiat a doua casatorie, acelasi unde vrem sa depunem actele acum (nu stiu daca aceasta ultima precizare are vreo importanta). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:44, 12 Februarie 2009
Prima hotarare de divort a avut relevanta la a doua casatorie. Pentru a treia casatorie nu trebuie sa prezentati decit cea de-a doua hotarire de divort ( atita vreme cit vi s-a incheiata doau casatorie,mentiunea desafcerii primei a fost deja efectuata)
Va multumesc foarte mult.
Viitorul meu sot a pierdut hotararea de divort....ce facem acum?! Multumesc
Simplu, solicitati o copie legalizata de la arhiva judecatoriei unde s-a pronuntat divortul. Dar pentru asta trebuie sa indicati numarul de dosar. Eventual va puteti adresa si serviciului de stare civila unde a fost inregistrata casatoria si unde trebuie sa se fi comunicat sentinta iar pe actul de casatorie din registrul de stare civila trebuie sa apara mentiunea de divort, cu indicarea nr. de sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)