avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In urma decesului socrului meu,a avut loc succesiunea in urma careia soacra mea si cei 4 copii ai ei si au capatat fiecare partea cuvenita.Soacra impreuna cu 2 dintre copii ei si au vandut fiecare partile cuvenite,sotului meu contra unei sume stabilita la notar.Unul din frati,singurul de altfel,nu a vrut sub nicio forma sa si vanda partea.Cota lui de mostenire este de 3/16 din teren(suprafata terenului fiind de 549m patrati,si 3/32 din costructii,acestea fiind reprezentate de o casa veche din 1958,avand o suprafata de 78 m patrati,o casa mai noua din 1978 de 53 m patrati si o anexa(un grajdi),toate fiind situate pe acea suprafata de 549 m patrati.Eu ,impreuna cu sotul meu si cei doi copii locuim in casa vehe din 1994,deoarece asa a fost conventia intre socri si toti copiii(toti cei trei copii primind cate o suma de bani apreciabila in 1997,suma rezultata in urma vanzarii unei bucati de pamant,lucru ce nu a fost consermnat in acte,in telegerea fiind una verbala,sotul meu neprimind niciun un ban,ci doar promisiunea verbala ca va ramane mostenitorul caselor si a acestei bucati de teren).
As vrea sa stiu,ce ar trebui sa fac pentru a-l putea forta pe acel frate ce nu a vrut sa si vanda bucata,s o vanda?
Daca as deschide un proces in care as mentiona ca dorinta soacrei mele este aceea ca langa ea(are drept de uzufruct pana la decesul ei)sa ramana sotul meu cu familia lui,in care as mentiona ca noi locuim acolo din 1994,ca noi suntem cei care i am ajutat in permaneneta pe socri,ca suntem deja 4 persoane pe cei 78 de m p,ca n casa de 53 de m p locuiesc soacra mea impreuna c un alt copil al ei,ca acel frate care nu i de acord sa si vanda partea nu a contribuit cu nimic la intretinerea celor 2 locuinte si a socrilor,am avea vreo sansa ca instanta sa l oblige sa si vanda partea?
Va rog frumos sa mi raspundeti.

Cel mai recent răspuns: ccrriissttiinnaa , utilizator 15:27, 31 Ianuarie 2013
Puteti sa actionati in instanta pt iesire din indiviziune, cereti sa va fie atribuit tot imobilul si sa-i platiti fratelui c/val cotei lui.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Asta si doresc sa fac,dar mi e frica ca in instanta se va hotari ca poate locui si el acolo,si i se va atribui si lui acest drept.
Exista ceva special ce as putea face pentru a obtine drept de locuire doar noi,cei care deja stam acolo?
Este o persoana recalcitranta,si mi as dori ca sa locuim in armonie ,ca si pana acum,mi as dori sa stiu ce ar trebui sa fac pentru a avea certitudinea ca legea il va obliga sa primeasca contravaloarea partii lui,si nu cota parte.
Multumesc inca o data.
Nimeni nu e obligat sa ramana in indiviziune si imobilul nu se poate imparti in natura, astea sunt argumentele pe care va veti intemeia cererea. Avocatul dvs va sti cum sa formuleze cererea.
Multumesc mult,am vb deja cu un avocat in vederea deschiderii procesului,dar nu mi a garantat ca legea il va obliga sa primeasca bani,mi a zis ca va face tot posibilul prin diverse metode,dar nu mi garanteaza 100% ca vom castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua titlul de propietate e pe numele bunicilor sotului ... mioararadu mioararadu Buna ziua titlul de propietate e pe numele Bunicilor sotului meu bunica decedand in 1996 si bunicul in 1983 avand 4 copii din care socrul meu a decedat in 1993 ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare miha_mimi miha_mimi Poate fi atacat si anulat un act de vanzare/ cumparare a unei locuinte? Cine trebuie citat ca parat in cazul in care se constata ca vanzatorul a folosit acte ... (vezi toată discuția)
Pot recupera taxa de timbru in cazul unui partaj? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Locuiesc impreuna cu sotul, doi copii si mama mea in casa parintilor mei. Dupa moartea tatalui meu s-a incheiat un partaj intre noi prin care mie imi revenea ... (vezi toată discuția)