avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperarea unui certificat de actionar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperarea unui certificat de actionar

Buna ziua,sunt actionar la o societate privata 100%.Dupa ce s-a achitat capitalul social,prin Adunare generala a actionarilor consiliu de administratie a solicitat sa mai cumparam o societate,dupa ce s-a repartizat la fiecare actionar in parte numarul de actiunu si procentul detinut.Constatand ca ne imbogatim nu ne-a dat certificatele de actionar la noua societate,mintindu-ne ca valoarea actiunilor a intrat in valoarea primei societati.Din nefericire ni s-au luat obligat 5% din actiunile de la prima societate si le-a dat fostului Director cu motivarea ca ne-a favorizat sa cumparam societatea.Ce trebuie sa fac si ce legi se aplica?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanya71 , utilizator 20:50, 12 Noiembrie 2025
Trebuie sa vedeti daca actiunile de la a doua societate au fost cumparate de catre prima firma, cu banii din firma sau de catre actionarii la prima firma cu banii lor personali. In primul caz actiunile apartin primei firme iar in al doilea caz, apartin persoanelor fizice.
Multumesc,dar cum trebuie sa incep ca sa pot recupera certificatul?pe baza legala exista vreo lege?multumesc
Am certificat de actionar la o firma radiata .Mai are vreo valoare? Sau e maculatura.firma se numea autotrans urziceni. Am găsit.o figurând cu denumirea mondoplasic.sa. urziceni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit net Ana Clapa Ana Clapa Începând cu data de 9 ianuarie 2015 (aceasta fiind data înmatriculării în registrul comerțului) s-a constituit „Globus”, SA prin subscripție ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa Cosima Cosima Am primit un convocator pt AGA, iar pe ordinea de zi figureaza : 1.Majorarea capitalului social al SA prin emitere de noi actiuni 2.Exercitarea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Actiuni fara drept de vot, repartizarea diferita a profitului JORIDA JORIDA AS DORI AJUTOR REFERITOR LA O PROBLEMA IN MATERIA S.C. N ACTUL CONSTITUTIV AL S.A. RESPETIV SE PREVEDE CA ACTIUNILE CONFERA DREPT EGAL DE VOT SI PARTICIPATIA ... (vezi toată discuția)