avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Norme SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Norme SSM

Buna ziua!
As dori sa stiu daca normele specifice NSSM 25 referitoare la acoperiri metalice mai sunt in vigoare sau au fost abrogate odata cu apartia legii 319/2006?
Daca sunt abrogate ce fel de norme SSM trebuie sa respect pentru o activitate de acoperiri metalice?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
00ionutz00, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 30 Ianuarie 2013
Am aflat ca normele specifice NSSM au fost inlocuite cu normele IPSSM. Are cineva idee unde le gasesc pe acestea?
Multumesc
IPSSM inseamna Instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca. In conformitate cu Legea 319/2006:
ART. 13
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în munca şi pentru prevenirea accidentelor de munca şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
e) sa elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în munca, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de munca aflate în responsabilitatea lor.
Asadar, aceste instructiuni sunt elaborate de angajator, iar dupa ce sunt aprobate si inregistrate , devin acte de autoritate. Desigur, in elaborarea acestora va puteti inspira din vechile NSSM.
Normele specifice de securitatea muncii au fost abrogate prin Legea ssm nr. 319/ 14.07.2006 art.53 al.(2).
Sunt aplicabile:
-Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca, aprobate prin HG nr. 1091/ 16.08.2006,
-Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea in munca de catre lucratori a echipamentelor de munca, aprobate prin HG nr. 1146/ 30.08.2006,
-Cerintele minime de securitate si sanatate pentru asigurarea protectie lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici, aprobate prin HG nr. 1218/ 06.09.2006 modificata si completata prin HG nr. 1/ 04.01.2012.
Angajatorul are obligatia conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 art.13 lit.e) sa elaboreze instructiuni proprii, in spiritul prezentei legi, pentru completarea si/ sau aplicarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca, tinand seama de particularitatile activitatilor si ale locurilor de munca aflate in responsabilitatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ntssm - din cate am inteles au fost abrogate in 2006. ... SANTIER SANTIER Buna ziua! NTSSM - din cate am inteles au fost abrogate in 2006. Inteleg ca au fost inlocuite de alte norme, sau au fost \"inglobate\" in noua legislatie ... (vezi toată discuția)
Nssm 6 viorel 33 viorel 33 Buna ziua. Am o intrebare , mai este in vigoare NSSM 6 - Norme specifice de securitate a muncii pentru transportul intern ? (vezi toată discuția)
Nssm cristian_conea cristian_conea Unde pot gasi norme specifice de sanatate si securitate in munca pt.activitati de verificari piese / control piese ? (vezi toată discuția)