avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de iesire din indiviziune- stabilire valoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de iesire din indiviziune- stabilire valoare imobil

Sunt in proces de iesire din indiviziune. Am achitat taxa de timbru 3%, respectiv 7.500 euro din valoarea casei de 250.000 euro conform grilei notariale cu valorile orientative ale proprietatilor imobiliare din Bucuresti.
Paratul a cerut expertiza, iar valoarea imobilui a fost stabilita la 100.000 de euro, cu mult sub valoarea reala a imobilului.
Instanta cand va stabili valoarea imobilului de ce va tine cont - de grila notariala sau de expertiza tehnica?
Cel mai recent răspuns: simageorgeta , utilizator 05:25, 5 Februarie 2013
Buna ziua!

Instanta se va raporta la valoarea stabilita prin expertiza, ca atare aveti posibilitatea de a va recupera si o parte din taxa de timbru.

Succes!
cum ?
Sa inteleg ca acele grile ale notarilor nu au nici un fel de importanta?
Acele grile au o valoare estimativa, ca atare si importanta este relativa.

Cat priveste recuperarea acelei sume din taxa de timbru ce s-a dovedit a fi necuvenita, va fi necesar sa faceti o cerere catre instanta in acest sens, instanta urmand sa mentioneze aceste aspecte in hotarare, iar, dupa ce se va fi solutionat iesirea din indiviziune, veti face inca o cerere catre autoritatea care a incasat respectiva taxa de timbru, la care veti atasa hotararea.

Numai bine!
Ati gresit ca ati timbrat asa mult.
Era bine sa va orientati dupa expertiza dar daca nici macar nu ati consultat un avocat nu aveati de unde sa stiti.

Instanta va avea in vedere valoarea imobilului stabilita in expertiza.

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)
valoarea taxei de timbru(succesiune in instanta) maria dinca maria dinca Buna ziua. Pentru ca nu stiu exact valoarea taxei de timbru ce trebuie platita in cazul unei succesiuni in instanta,dar stiu ca daca se face succesiune si ... (vezi toată discuția)
Valoare taxa timbru uzucapiune? DanyD DanyD Va rog, imi poate spune cineva care mai este taxa j. de tb pt uzucapiune, cf. noilor prev.? Ms. (vezi toată discuția)