avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoarea taxei de timbru(succesiune in instanta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoarea taxei de timbru(succesiune in instanta)

Buna ziua.
Pentru ca nu stiu exact valoarea taxei de timbru ce trebuie platita in cazul unei succesiuni in instanta,dar stiu ca daca se face succesiune si partaj taxa de timbru este 5% din valoarea mostenirii.
Intrebare:
Se poate achita o suma mai mica la deschiderea procesului ca apoi pe parcurs sa se corecteze suma de catre instanta in urma expertizei ce va fi efectuata?
Daca valoarea unui imobil conform grilei ar fi de 40.000 euro,taxa de timbru 2.000 euro as putea achita 1.500 euro?
Cererea de chemare in judecata ar putea fi anulata pe motiv ca a fost timbrata insuficient?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:39, 12 Februarie 2021
Puteti să încercați să timbrati inițial la valoarea de impunere obtinand un certificat fiscal.Judecatorul prin rezolutie in procedura regularizarii poate să va puna in vedere să timbrati la valoarea grilei notariale sau poate să fie multumit.Aceste , fineturi"ar tb discutațe cu un avocat pt a va explica ce variante aveti.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

Taxa judiciara de timbru o evaluati in functie de grila notariala, orientativa, urmand ca, in baza expertizei evaluatorii, sa suplimentati timbrajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de iesire din indiviziune- stabilire valoare imobil Vasilescu97 Vasilescu97 Sunt in proces de iesire din indiviziune. Am achitat taxa de timbru 3%, respectiv 7.500 euro din valoarea casei de 250.000 euro conform grilei notariale cu ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si evaluare ContSters337354 ContSters337354 am depus o cerere am evaluat si am timbrat la valoarea obiectului acererii dupa aprecierea mea 1. nu inteleg cum se poate anula o cerere in procedura de ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)