avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotul meu declara ca este necasatorit in acte notariale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotul meu declara ca este necasatorit in acte notariale

Buna ziua,

Sunt casatorita cu sotul meu de 2 ani si impreuna avem un copil de un an.Am descoperit zilele trecute cateva acte de vanzare-cumparare in care sotul meu este cumparator a patru terenuri si apare ca fiind necasatorit.Noi ne-am casatorit in mai 2007,iar contractele cu pricina sunt semnate si autentificate la notariat in septembrie 2008.Eu habar nu am avut de aceste investitii, sotul meu fiind extrem de secretos in privinta finantelor proprii (chiar si casatorit cu mine tot considera ca banii castigati de el sunt doar ai lui).A mai fost fost casatorit in urma cu 10 ani, iar in urma divortului de prima sa sotie a fost foarte suparat in urma partajului.Probabil s-a gandit ca in urma unui eventual alt divort #-o nu ar trebui sa mai imparta bunurile achizitionate in timpul casatoriei noastre daca declara ca este necasatorit si poate ascunde de mine actele cu pricina.Urat...
Intrebarea mea este urmatoarea :ce pot face eu in acest caz ?In eventualitatea unui divort,fereasca D-zeu, eu ce pot face?!?!Nu mi-a trecut prin cap pana acum ca ne-am putea desparti, dar doar D-zeu stie ce este in capul lui daca recurge la asemenea magarii..Exceptand discutii deschise cu sotul meu in aceasta privinta...este refractar la tot ceea ce presupune venitul propriu.Am trecut cu vederea acest aspect si am incercat sa fim o familie fericita pana acum.Insa atunci cand esti prea bun este normal sa ajungi sa fii luat drept prost.Avem totusi un copil impreuna iar eu sunt sotia sa.
Cel mai recent răspuns: DANIELA ENIU , utilizator 15:45, 12 Februarie 2009
In situatia in care inainte de casatorie nu ati incheiat un contract prenuptial si veti ajunge la divort bunurile dobandite in timpul casatoriei vor fi socotite bunuri comune si vor fi partajate chiar daca sotul dvs a declarat cu ocazia incheierii actelor de vanzare cumparare ca este necasatori.Daca aveti incheiat un contract prenuptial consultati un avocat
adiv a scris:
In situatia in care inainte de casatorie nu ati incheiat un contract prenuptial

S-a modificat cumva legea in acest sens? Parca nu exista asemenea conventie in dreptul roman... :O
Contract prenupţial? Interesant. O fi vreo căsătorie cu element de extraneitate. Soţul e, probabil, cetăţean străin, legea aplicabilă relaţiilor patrimoniale nefiind cea romînă. Numai că atunci soţul nu avea cum să cumpere terenuri. Iar dacă le-a cumpărat, nu e cetăţean străin, ci român. Poate e soţia cetăţean străin. Atunci soţul poate cumpăra teren, el fiind român. Numai că în situaţia asta nu poate dobîndi soţia teren, deci terenurile nu vor fi bun comun. Complicat.

adiv, mai bine spuneţi-ne la ce v-aţi gîndit, concret.

Stimati colegi de acord cu dvs. contractul prenuptial nu este prevazut dar asta nu inseamna cu nu se aplica ex.Atunci cand se considera mai implinita si credea ca a tras lozul castigator prin casatoria cu fiul celui mai bogat om din Romania si va deveni mama primului mostenitor al imperiului Tiriac, Ileana Lazariuc a avut parte de o surpriza neplacuta, care confirma zvonurile din ultima vreme, potrivit carora actrita ar fi cazut din nou in dizgratia viitorului socru.
Desi spera ca va reusi sa aiba drepturi depline asupra averii lui Ion Ion, artista s-a vazut obligata de Tiriac senior sa semneze un document, prin care sa specifice ca renunta la toate drepturile materiale ce ii revin in urma casatoriei cu Ion Ion, in cazul in care, dupa o vreme, mariajul dintre ei va esua. Conform altor clauze stipulate in contract, in cazul in care Ion Ion ar deceda, fiul sau si al vedetei ar mosteni partea acestuia de avere, dar va intra in posesia acesteia la varsta de 18 ani, Ion Tiriac fiind cel care o va administra, Ileana neavand nici un drept de a dispune de bani sau bunuri materiale. Prin acest gest, fostul tenismen, cunoscut ca un om cu arici la buzunare, a dorit sa-si asigure averea, dar si pentru a fi sigur ca nora sa nu se casatoreste cu fiul sau pentru bani, ci din iubire. Astfel ca, in cazul in care va dori sa se bucure de luxul de care are parte acum, fosta cantareata va trebui sa respecte regulile familiei Tiriac, sa renunte la cariera si sa se faca fata de casa.

Citeste articolul "Contract prenuptial intre Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac" integral in

Sursa: , 28 Ianuarie 2008
Autor: GABRIELA ILIE

Poate că Ion Ion este cetăţean străin iar legea aplicabilă este tot una străină, care permite astfel de pacte.

Altfel, transmiteţi-i domnului Ţiriac că a plătit degeaba. Printre altele, e acolo un pact asupra unei succesiuni viitoare care în dreptul românesc este atît de nul încît nici nu merită a fi comentat.

O fi Sursa, o fi Bursa, tot aia e.

Alte discuții în legătură

Cum se poate intabula un apartament precontractat, platit 90%, GHIA GHIA am precontractat un apartament, pe care l-am platit pana in prezent in proportie de 90% fiind necasatorit, restul platii urmand sa fie efectuata in rate timp ... (vezi toată discuția)
Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)