avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul in Noul Cod Civil si Codul de Procedura Civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul in Noul Cod Civil si Codul de Procedura Civila

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca prevederile privitoare la divort (in special cele privitoare la modalitatea de desfacere a casatoriei - instanta, notar, oficiul starii civile - si, respectiv, dovada parasirii domiciliului ca motiv de divort) au intrat in vigoare si sunt aplicate ca atare.

Va multumesc,
CM
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:09, 30 Ianuarie 2013
Noul Cod Civil a intrat in vigoare la data de 1 oct. 2011. Divortul se face la instanta, stare civila si notar public. Din casatoriile din care rezulta minori , desfacerea acestora se face numai la instanta si notarul public de la locul celebrarii casatoriei sau domiciliul comun al sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort cr3eatza cr3eatza Buna ziua!!!! Eu cu sotul meu vrem sa divortam de comun acord numai ca avem doi copii minori.... Se poate? Ca am citit ca daca exista copii minori nu putem ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord la starea civila coldmountain coldmountain Buna ziua, inteleg ca doi soti pot divorta de comun acord si la Starea Civila chiar daca din casatorie a rezultat un copil minor. Presupunand ca asa se si ... (vezi toată discuția)