avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate restante la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate restante la banca

Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara serviciu si am o restanta de 700 de lei. Astazi m-au sunat cei de la banca sa imi spuna ca daca nu achit 200 de lei pana maine o sa achit integral creditul, cand o sa ma angajez o sa mi se opreasca 33% din salariu si ca o sa mi se puna sechestru pe bunuri, cu toate ca atunci cand am facut creditul nu am ipotecat nimic. Nu stiu ce sa fac, mi se pare prea exagerat. Chiar o sa am atatea probleme din cauza unei prostii, pentru ca daca ar trebui sa mai fac un credit vreodata, nu as mai face! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Ilie , utilizator 16:12, 1 Februarie 2013
Initial raman niste rate neachitate,apoi se calculeaza penalitati de intarziere, apoi apare somatia cu avertisment de executare silita in sensul popririi conturilor sau/si cu scoaterea la licitatie a bunurilor detinute in vederea valorificarii si acoperirii creditului.Toate acestea beneficiaza de cai de atac/contestatii pe care le puteti folosi.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca cel mai bine ar fi sa achit cat pot in perioada urmatoare si sa fiu in cele din urma cu plata ratelor la zi. Cat despre autoturism o sa il vand fratelui meu, sper sa nu fie o problema si in acest sens.
Incercati sa discutati cu reprezentantii bancii, sa faceti plati esalonate, in functie de posibilitatile dumneavoastra. Ei au interesul de a-si recupera creantele, nu de a astepta o vanzare prin licitatie publica a unui autovehicul. Intr-adevar, vor putea pune poprire pe veniturile pe care le veti avea, in situatia unei angajari, insa asa cum v-a comunicat si dumneavoastra, mai mult de 1/3 din venituri nu pot sa va ia. Toate demersurile pana la momentul executarii dumneavoastra, prin poprire sau mobiliara (prin valorificarea autovehicului) sunt de durata, sunt convins ca pana atunci puteti iesi din impasul financiar si veti fi la zi cu platile. Cu stima.
Demersurile de durata, la care se refera dl avocat, sunt in fapt extrem de scurte. Incuviintarea executarii silite se da in maxim 7 zile, poprirea se pune imediat, Sa zicem ca dureaza 2 zile pana poporirea ajunge la angajator. Asadar, 9 zile in total. Evident, daca nu lucrati... nu au cum sa puna poprire pe venituri. aceleasi termene si pentru executarea auto, cu amendamentul ca vi se va da o somatie, sa platiti in 1 ( una ) zi, iar dupa aceasta zi se va sechestra auto.
Ar fi de preferat sa incercati achitarea datoriei deoarece va asigur ca bancile nu stau pe ganduri sa declare creditul scadent si in loc de 700 lei, sa vi se impuna plata integrala. Nu stiu cu ce banca ati incheiat contractul, dar in ultimul timp, eu cel putin, am intalnit f multe cazuri de respingere a cererii de reesalonare daca debitorul nu mai are loc de munca. Vor introduce cerere de executare silita imediat si vi se vor adauga si cheltuielile de executare. Din pacate, astea sunt bancile...

Alte discuții în legătură

Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu ordin de propire iulya15 iulya15 buna ziua,ieri am primit la posta o instintare de la un executor bancar prin care ma instinta ca banca la care am o datorie de 5000 euro,a facut solicitare de ... (vezi toată discuția)