avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabilire salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabilire salariu

Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu locuitori intre 3001-7000
dupa aplicarea prevederilorOUG nr.19,cu revenirile din 01dec 2012.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
remuss, utilizator
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 13:31, 19 Februarie 2013
Da.
SECTIUNEA a 3-a
Angajarea, promovarea si avansarea in functii, grade sau trepte
profesionale si gradatii a personalului contractual

Art. 7. -
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant, existent in statul de functii, in cazul personalului contractual, se face prin concurs sau examen, pe baza criteriilor de selectie stabilite prin regulament de catre ordonatorul principal de credite, in raport cu cerintele postului.
(2) Evaluarea performantelor profesionale individuale in cadrul examenului sau concursului de ocupare a unui post vacant se va face de catre o comisie desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, conform prevederilor legale.
Art. 8. -
(1) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
(2) In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
(4) Avansarea in gradatia imediat superioara se face la indeplinirea conditiei de vechime prevazute de transele de vechime in munca.
(5) Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bun", "bun", "satisfacator" si "nesatisfacator".
(6) Stabilirea concreta a criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale, in cazul avansarii sau ocuparii unui post vacant, se face prin hotarari ale Guvernului, initiate de fiecare ordonator principal de credite.
(7) Persoanele incadrate in functii contractuale de debutant, cu salariul de debutant, vor fi salarizate astfel pana la expirarea perioadei de cel putin 6 luni, dar nu mai mare de un an, si vor fi avansate, pe baza de examen, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara.
(8) Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator.



Deci eu asa inteleg:


(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.

Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
remuss, utilizator
art. 41-48 din Hg 286/2011
da inca o data multumesc
Dar sa arpobati un regulament pentru institutie privind promovarea in grade si trepte pentru personalul contractual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual pe functii de conducere macarons macarons Ma intereseaza daca personalul contractual in functia de conducere cu gradatia I poate promova in functie pe gradatia II si in ce conditii? (vezi toată discuția)