avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma-ce presupune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma-ce presupune

Buna zia,
Vreau sa-mi infiintez un srl sau inteprindere individuala,cod 7.311,activitati ale agentiilor de publicitate,nu voi face eu productia,voi lua produsele si le voi monta,eventual vinde mai departe (fara montaj).As vrea sa am un angajat,iar produsele vor fi vandute pesoanelor juridice,adica nu voi lucra cu persoane fizice.
1 Ce este mai vantajos,srl sa ii? Ce sigurari se platesc pentru un angajat si pentru mine ca administrator?
2 Cat costa infintarea unei firme si cat dureaza?
3 Ar trebui sa am patiu inchiriat?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:03, 31 Ianuarie 2013
3. Pentru infiintarea unei societati (fie ea SRL, fie II sau PFA), in primul rand aveti nevoie de un spatiu si un nume.Dovada spatiului se face fie printr-un contract de comodat, fie printr-un contract de inchiriere, la care se ataseaza extrasul de carte funciara al spatiului.
2. Pentru infiintarea unei SRL costurile sunt de aprox. 800 lei (capital social minim inclus).
Pentru infiintarea unei II sau PFA costurile sunt de aprox. 500 lei.
1. In cazul unei SRL, pentru adminstratorul numit prin actul constitutiv al societatii, daca mandatul este cu titlu gratuit, nu se platesc taxe. Daca vorbim de remuneratie, in sarcina administratorului sunt urmatoarele taxe: 16% impozit pe venit, 5,5% contributia de asigurari de sanatate.
Pentru fiecare angajat se achita toate taxele si contributiile salariale prevazute de lege.
Daca infiintati o SRL, aceasta va fi impozitta cu 3% calculat la cifra de afaceri realizata.
Daca infiintati PFA, la impozitarea in sistem real veti achita 16% impozit pe venit +5,5% contributia de asigurari de sanatate +31,3% contributia de asigurari sociale (pensii), doar insituatia in care veti realiza un venit net impozabil de maxim 741 lei/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pentru pfa arinna arinna Care sunt taxele si impozitele platite de un vanzator la taraba, un pfa?Daca vinde de 5 lei pe zi si astfel ii ies 150 ron/luna ca venit brut?Daca nu i se vand ... (vezi toată discuția)
Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)
31,3% din venitul lunar asigurat. zorpika zorpika Am gasit pe un site urmatoarele taxe pe care trebuie sa le platesc pt un pfa : Taxe şi impozite PFA - 16% pe venitul net realizat; - 5,5% din ... (vezi toată discuția)