avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Uzucapiunea si medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Uzucapiunea si medierea

O actiune in constatarea uzucapiunii poate fi solutionata prin mediere?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 14:37, 18 Aprilie 2013
Medierea este posibila in toate cazurile in care partile pot dispune.
Da, corect dar... uzucapiunea nu poate fi supusa procedurii de mediere ... deoarece in aceasta actiune orice intelegere a partilor asupra dreptului litigios nu se va inscrie in cartile funciare in lipsa unei hotarari pronuntate de instanta de judecata in baza legii. Aici mai intra si actiunile ce vizeaza anularea, modificare, completarea, actelor de stare civila cat si plangerea impotriva incheierii de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mita1978 mita1978 Detin un teren intravilan pentru care am platit impozit in ultimii 20 de ani -lucru dovedit prin chitantele de la primarie _ darbpe care nu l.am lucrat eu ci o ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)