avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuri de veci

Stra-stra bunicul meu a donat unei Primarii un teren de cateva ha pentru a se construi pe acest teren un cimitir. Actul din 1874 de donatie nu-l mai am, si nici actul de constuctie al cavoului din 1891. Ca urmare a donatiei terenului celor 2 copii ai stra-stra bunicului mei li s-au dat impreuna de catre Primarie 10 locuri de veci. La cimitir au ramas concesionari ( desi trebuia sa figureze proprietari, de vreme ce Primaria le-a donat aceste locuri de veci), stra-bunicul meu si fratele stra-bunicului meu. Am un act din 1968 care atesta acest lucru. Dupa stra-bunicul meu eu sunt singurul urmas, iar dupa fratele stra-bunicului meu sunt urmasi 2 veri de gradul 2 ai tatalui si unchiului meu.

PROBLEMA ESTE CA SI BUNICA MEA, SI TATAL MEU, SI UNCHIUL MEU NU AU FACUT SUCCESIUNEA PE DREPTUL DE CONCESIUNE, IAR LOCURILE AU RAMAS PE NUMELE STRA-BUNICULUI MEU, SI PE NUMELE FRATELUI STRA-BUNICULUI MEU.

ACUM CE SA FAC, MI-A ZIS ADMINISTRATIA CIMITIRULUI CA TREBUIE SA FAC SUCCESIUNEA PENTRU DREPTUL DE CONCESIUNE.

DAR EU NU MAI AM ACTUL DIN 1891 DE CONSTRUCTIE A CAVOULUI, AM DECAT O DECLARATIE NOTARIALA IN CARE BUNICA MEA SCRIE DE ACEST CAVOU,

CE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE? CA LA NOTARI IMI CERE MARTORI, ORI STRA-BUNICUL MEU E MORT IN 1949, DE UNDE MAI ADUC EU MARTORI, CA AR TREBUI SA ADUC MARTORI DE 100 DE ANI CARE S-AL FI CUNOSCUT PE STRA-BUNICUL MEU.

CE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE?

AM SCRIS MARE DEOARECE EU NU VAD BINE, VA ROG SA MA SCUZATI.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Mihaita123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaita123 , utilizator 14:59, 11 Noiembrie 2014
La cimitir au ramas concesionari ( desi trebuia sa figureze proprietari,

Daca au ramas concesionari,pe cale de consecinta respectivii au calitatea de concesionari,respectiv de utilizatori ai respectivelor locuri de inhumare
Calitatea de concesionar este diferita si nu asigura dreptul de proprietate
DAR EU NU MAI AM ACTUL DIN 1891 DE CONSTRUCTIE A CAVOULUI,

Document care sa justifice executia cavoului,trebuie sa existe in arhiva administratiei cimitirului care detine succesiv si cronologic documentele justificative ale lucrarilor funerare
Totodata ,documente justificative ale autorizatiilor de executie constructii funerare ,trebuie sa existe si la arhiva serviciului specializat din primaria locala
Nu mai exista niciun document din 1891 de constructie a cavoului. Nu mai exista asa ceva, au trecut 123 de ani de atunci. Nu va dati seama, cine sa ma aiba asemena document. Chiar bunica mea imi spunea ca, casa ei a fost nationalizata si ocupata de securitate, cine stie unde o mai fi acel document; eu cred ca s-a distrus o data cu casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul integului teren al cimitirului Ungureni din Craiova. In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat terenul Primariei ... (vezi toată discuția)
O lege care incalca dreptul de proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul 1874 l-a donat primariei Craiova, ca sa se faca cimitirul ... (vezi toată discuția)