avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu

In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post de executie vreau sa trec??
Eu cred ca in termenul legal de 30 zile. Asa este??
De la resurse a zis una ca in 3 zile dar nu mi-a aratat unde scrie acest lucru.
Cel mai recent răspuns: leutu , utilizator 19:46, 6 Martie 2009
Oferta la care faceti referire este prevazuta la art.64 alin.1 din Codul Muncii iar termenul de acceptare este de 3 zile fiind prevazut de alin.3 al aceluiasi articol.
Art.64 alin.1 C.mun. face referire la concedierea se dispune pentru motivele prevăzute la art. 61 lit. c) şi d), precum şi în cazul în care contractul individual de muncă a încetat de drept în temeiul art. 56 lit. f) si nicidecum pentru concedierea pentru desfiintarea postului.
Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Art. 65 nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

Daca este vorba de concediere colectiva, salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data comunicării angajatorului, pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de muncă oferit.
Am uitat sa precizez dar sunt functionar public.
Precizez inca odata ca termenul legal este de 3 zile
adiv a scris:

Precizez inca odata ca termenul legal este de 3 zile


Si care ar fi temeiul legal al acestui termen ?

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Discriminare functionari publici godessonmyknees godessonmyknees Buna ziua! Am 52 de ani, sunt functionar public in cadrul Serviciului de Relatii Publice din cadrul unei Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia ... (vezi toată discuția)