avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jigniri adresate angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jigniri adresate angajatilor

Seful nostru este din alta tara si ne jigneste la tot pasul.

"sunteti facuti/nascuti doar ca sa deranjati! " ; "romani de cacat! " ; "sunteti toti niste inapoiati! " ; " tara de cacat! " ; "mai bine va bag ceva in cur decat in cap! "….etc.

Este legal?
Chiar nu putem face nimic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 1 Februarie 2013
Buna seara!
Face-ti o sesizare la ITM.
Chiar mi-as dori sa fac.... nu stiu cu ce ne-ar putea ajuta....trebuie sa ne strangem un numar de angajati pentru a sesiza sau este de ajuns doar unul? este confidentiala identitatea ta odata ce mergi la ITM? daca vin la sediul firmei si spun ca am primit o sesizare din partea lui "X" cu siguranta voi fi data afara....intr-un mod sau altul ma vor da afara!
Cei de la ITM nu au voie sa divulge identitatea persoanei care a facut sesizarea.Este suficient un singur angajat.
Art. 12 lit. a din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, republicata, prevede ca angajatorul are obligatia sa prevada in regulamentele interne sanctiuni disciplinare, in conditiile prevazute de lege, pentru angajatii care incalca demnitatea personala a altor angajati prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin actiuni de discriminare directa sau indirecta.

Nerespectarea acestor prevederi este sanctionata de catre ITM cu amenda contraventionala de la 1.500 lei la 15.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern nep nep buna ziua, in urma unui control de la itm , ne-a fost cerut regulamentul intern al societatii; cei de la control ne-au cerut sa introducem in regulamentul ... (vezi toată discuția)
Temei legal monicamonica monicamonica Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este vreun temei legal in care se poate actiona in cazul in care la locul de munca unele persoane au spus neadevaruri ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare stromelectro stromelectro Buna ziua Imi puteti spune ce sanctiuni disciplinare, in conditiile prevazute de lege, se pot da angajatilor care incalca demnitatea personala a altor ... (vezi toată discuția)