avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua,
Pe data de 20 septembrie 2008 am depus o plangere la politie pentru furt si mi s-a spus ca in termen de 30 de zile va trebui sa vin la politie (dupa ce voi primi o citatie acasa) pentru a declara daca imi sustin plangerea in continuare sau nu. La inceputul lui ianuarie am inteles ca plangerea mea a fost inregistrata la parchet.
Nu am fost contactata de nimeni si nici acasa nu am primit nici o citatie pana astazi cand m-a sunat astazi un politist si mi-a zis sa ma prezint de urgenta la politie in 5 zile pentru a continua plangerea pe care am depus-o la ei, adica daca o sustin sau nu.
Este posibil ca acest lucru sa se intample dupa aproape 5 luni? Ar fi trebuit sa ma contacteze in cele 30 de zile. Ce ai facut ei in aceasta perioada? De ce nu am fost contactata pana acum? S-au ocupat ei de plangerea mea?
Astept un raspuns si va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: OKSANA83 , utilizator 19:48, 12 Februarie 2009
Banuiesc ca nu au fost cunoscuti autorii furtului caci fapta a fost cu autori neidentificati.Daca este asa e poate fi justificata intarzierea daca nu e discutabil.In opinia mea ar trebui sa angajati un avocat
Autorul furtuluia fost precizat in plangere. De ce s-a intarziat 5 luni? De ce nu s-au facut cercetari? si aba acum sunt eu chemata la politie?
multumesc
Daca este sa fim de buna credinta, putem sa presupunem ca incarcatura cauzelor este foarte mare. Insa pe mine ma uimeste altceva. Cum vine asta, sa-ti sustii plangerea de furt? Daca nu o sustii, ce se intampla cu principiul oficialitatii? Asta, ca sa stii si tu, este un principiu de baza in procesul penal, care ii obliga sa finalizeze cazul chiar daca tu iti retragi plangerea, cu exceptia cazurilor de furt la plangere prealabila (ne poti da detalii cum s-a savarsit fapta?).
PS: te rog, raspunde repede, ca termin berea si plec. :))
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
mariusms, utilizator
ESTE VORBA DESPRE UN FURT DE PE CARD. EU AM GRESIT IN EVIDENTA RETRAGERILOR DE PE CARD SI AM ACUZAT GRESIT PE CINEVA, CARE A AVUT ACCES LA CARDUL MEU. EU NU AM MAI MERS SA IMI RETRAG PLANGEREA SI ACUM AM FOST SUNATA SI CHEMATA LA POLITIE PENTRU PLANGEREA DEPUSA.


Data post: Joi, 12 Februarie 2009, 19:28
EU AM ASTEPTAT CELE 30 DE ZILE SA MA CHEME LA EI SI SA RETRAG CE AM SPUS, CA MI-AM DAT SEAMA DE GRESEALA PE CARE AM FACUT-O, SI DACA NU M-AU MAI CHEMAT NICI EU NU AM MAI MERS
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca iti este ruda apropiata, de avea acces la cardul tau? Este foarte important, pentru incadrarea legala. Sau in ce calitate si in ce conditii a intrat cineva in posesia cardului tau?

Alte discuții în legătură

Plangere penala crina011979 crina011979 Buna ziua, am o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta. In luna octombrie 2008 am depus la politie o plangere pentru furt (de pe card) si am indicat ca vinovat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate retrage o plangere la politie romina8981 romina8981 Buna ziua! In urma unei altercatii cu iubitul care s-a soldat cu o lovitura la nas, a fost chemata Politia si s-a mers la sediul Politiei unde s-a depus o ... (vezi toată discuția)
Furt cu probleme.... ContSters166456 ContSters166456 I AM FACUT PRIETENULUI MEU DE APARTAMENT O GLUMA...si anume aceea de ai lua si ai ascunde in cutia postala o suma de bani, lasand usa deschisa...El a sunat la ... (vezi toată discuția)