avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare in urma promovarii functionar public 2013
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare in urma promovarii functionar public 2013

As ruga sa mi se spuna, referitor la salarizarea funtionarilor publici promovati in anul 2012, ce articol din Legea 283/2011 ce se aplica in vederea salarizarii : art. 2 sau art. 13, alin. (2)?

Art. 2 face referire la faptul ca salarizarea se face la nivelul salarizarii in plata pentru functiile simimare din institutia publica in care acesta este incadrat.

Art. 13 face referire la faptul ca nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.

In cazul in care se respecta acest ultim articol, in conditiile in care in institutia respectiva exista functie similara in plata, functionarul respectiv beneficiind de un salariu superior, cam seamana a discriminare, ceea ce contravine prevederilor contitutionale privind egalitatea in drepturi.

Care sunt parerile utilizatorilor acestui site ?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
primcaz1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Voli55 , utilizator 16:28, 11 Noiembrie 2014
Buna ziua,

se aplica art.2.
Eu, personal, am promovat in grad profesional in luna ianuarie a acestui an si am fost incadrata pe gradul urmator la treapta a 3-a de salarizare.
Dupa parerea mea, art.2 se aplica in cazul celor numiti in functie publica prin recrutare, in cazul promovarii aplicandu-se art.13.
Multumesc pentru raspunsuri! Ma gandeasc, insa, ca atata vreme cat exista o functie similara in plata, sa se acorde un salariu inferior altei persoane cu aceeaasi functie, este discriminare.
Pentru personal nou incadrat sau promovat in clasa sau grad profesional , salarizarea se face la nivelul treptei 3 de salarizare a functiei in care este incadrat .

ATI SCRIS CA: ,,Pentru personal nou incadrat sau promovat in clasa sau grad profesional , salarizarea se face la nivelul treptei 3 de salarizare a functiei in care este incadrat"

iar eu va intreb , conform carei legi si carui articol,? si care grad profesional: debutant, asistent, principal, sau superior, la nivelul treptei 3? spre exemplu eu... , postul meu a fost contractual si m-au ,,promovat " pe o functie publica, (lucram ca referent cultural cu grad superior=1473,) si eram si sef SVSU, iar in august 2010, m-au ,,promovat" in functie publica grad asistent cu I, cu un salariu de 844,(diminuat cu 25%). eu nu trebuia sa fiu incadrat pe principal ?pentru ca am terminat studii superioare in 2008 ? conform L283
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
baza, utilizator

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)