avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare in urma promovarii functionar public 2013
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare in urma promovarii functionar public 2013

As ruga sa mi se spuna, referitor la salarizarea funtionarilor publici promovati in anul 2012, ce articol din Legea 283/2011 ce se aplica in vederea salarizarii : art. 2 sau art. 13, alin. (2)?

Art. 2 face referire la faptul ca salarizarea se face la nivelul salarizarii in plata pentru functiile simimare din institutia publica in care acesta este incadrat.

Art. 13 face referire la faptul ca nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.

In cazul in care se respecta acest ultim articol, in conditiile in care in institutia respectiva exista functie similara in plata, functionarul respectiv beneficiind de un salariu superior, cam seamana a discriminare, ceea ce contravine prevederilor contitutionale privind egalitatea in drepturi.

Care sunt parerile utilizatorilor acestui site ?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
primcaz1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Voli55 , utilizator 16:28, 11 Noiembrie 2014
A fost atacata respectiva hotarare sau a ramas definitiva si a fost pusa in executare?
@Tanjiani, din pacate nu stiu daca s-a recurs la caile de atac, dar cu cea mai mare probabilitate, da, fiind vorba de o institutie publica in calitate de parat. Nu putem verifica pe portalul just.ro, pentru ca nu avem numarul dosarului, ci doar numarul sentintei.
Si eu am dat de speta asta incidental, dar consider ca motivarea poate fi utila si in alte spete similare.
Poate au colegii si alte exemple de sentinte definitive/nu. Cred ca interesul este destul de ridicat pentru jurisprudenta pe aceasta problema.

Toate cele bune,
Silvia Puskas
In cazul in care unitatea refuza sa tina seama de art.2 pentru personalul numit, cum ar trebuie sa procedez. Ce sase sa obtin aplicarea acestui art. am?
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)