avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzorul asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzorul asociatiei de proprietari

Va rog sa-mi spuneti daca un cenzor persoana fizica poate fi angajat in baza unei conventii civile conform art. 21 din Legea 230/2007, conform caruia
"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii." Sau nu se pot angaja decat persoane fizice autorizate?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:53, 1 Februarie 2013
Daca cenzorul extern este membru CECCAR,poate fi angajat
costache80 a scris:
Sau nu se pot angaja decat persoane fizice autorizate?

Asa este.
Asociatia poate avea cenzor din afara asociatiei dar aceasta persoana trebuie sa fie expert contabil sau contabil autorizat, membru la CECCAR.
Daca alegeti cenzori dintre proprietarii asociatiei dumneavoastra, acestia trebuie sa aiba minim studii medii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor neautorizat tomasso tomasso Pe parcursul a mai bine 3 ani in asociatia de proprietari a incheiat un contract civil de prestari servicii cu o persoana nemembra a asociatiei pentru ... (vezi toată discuția)